![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
nazev na Youtube "Magnetic Shield on Torbay Hybrid"
kdyby mu zmenili poradove cislo
"Steel shields don't work"
dalsi s pokusem stineni zabudovat
Myslím, že tohle je to pravý ořechový – k nakopnutí by to mohlo stačittbest píše:http://youtube.com/watch?v=ME6dnwtbBE4
Ještě mě tak napadá - nevíte někdo náhodou o nějaký tabulce, kde by se popisovalo, jak který materiál snižuje či omezuje magnetické pole?Palo píše:Myslím, že tohle je to pravý ořechový...
ano vime. jsou to latky zvana diamagnetika, ktere maji takovou vnitrni strukturu, ze oslabuji magneticke pole(svym "protismernym" indukovanym magnetickym polem), ktere jimi prochazi... ale jde o to, ze je zeslabovano pouze uvnitr te latky. jsou to latky: bismut, stribro, chlorid sodny (sul), sklo, med, voda, etanol, vodik - serazeno od nejvetsiho diamagnetismu po nejmensi.Palo píše:Ještě mě tak napadá - nevíte někdo náhodou o nějaký tabulce, kde by se popisovalo, jak který materiál snižuje či omezuje magnetické pole?
Podle tebe je aktivní součástka i hřebík, lepidlo, nebo kancelářská sponka?Palo píše: Co Vám udělá magnet, když ho zespoda přiložíte na kov? Přichytne se a už se nepustí, alespoň po zbytek Vašeho života. ...
..jsem došel k názoru, že permanentní magnet je AKTIVNÍ SOUČÁSTKA
Uhlík, Bizmut ale iba veľmi málo.lud píše:existuje nějaký materiál který dokáže přerušit, omezit nebo utlumit magnetické pole
Omyl. Vizmut reverzuje mag. pole.Akord píše:Uhlík, Bizmut ale iba veľmi málo.lud píše:existuje nějaký materiál který dokáže přerušit, omezit nebo utlumit magnetické pole
Pokud tomu dobře rozumím tak po přiložení vizmutu k magnetu změním otočím polaritu magnetu? vizmut je magnetický, nebo neni přitahován magnetem?gewo píše:Omyl. Vizmut reverzuje mag. pole.Akord píše:Uhlík, Bizmut ale iba veľmi málo.lud píše:existuje nějaký materiál který dokáže přerušit, omezit nebo utlumit magnetické pole
Chyby podobného druhu často nedelám. Já nepsal o zpusobu, jakým diamagnetickágewo píše:Omyl. Vizmut reverzuje mag. pole.Akord píše:Uhlík, Bizmut ale iba veľmi málo.lud píše:existuje nějaký materiál který dokáže přerušit, omezit nebo utlumit magnetické pole