Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

HCl-všeobecná diskuze

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
vokoun
Zasloužilý člen
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Re: HCl terapie — základní fakta

Příspěvek od vokoun »

:? Dejte někdo vědět co je lepší Betain HCL 648 mg kapsle a nebo kyselina naředěná. Ty kapsle mě přišli včéra. Udělal jsem si test brkací ze sodou a brknul jsem si asi až za dvě hodiny takže jsem usoudil že jsem s tou kyselinou na tom špatně. Dejte někdo vědět kolik tablet asi mám brát. Já jsem jedno balení už vybral ale bral jsem to jen tak když jsem si vzpomněl. :bye:

alfka
Starší člen
Dal: 25 poděkování
Dostal: 231 poděkování

Příspěvek od alfka »

ahoj :D

asi dostanu cerný puntík za plevelení, ale proste musím.... :D
Vokoune ty me nikdy nezklames, ty dokážeš naprosto bez okolků a trefne popsat situaci, že mi neskutečným způsobem prodlužuješ život :D :D
Fakt tě zbožňuju a dík za to že jsi, jsi skvělý :D :D

Alfka :)

vokoun
Zasloužilý člen
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Příspěvek od vokoun »

:P Alfko i já tě zbožnuji :oops: :oops: :bye:

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

vokoun píše::P Alfko i já tě zbožnuji :oops: :oops: :bye:
Já Vás zbožňuju oba :baby: :pivko:
Vokoune, vyzkoušej si, ci ti líp vyhovuje. Poslouchej svý tělo.

Ahoj Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
rastooo
Nový člen
Dal: 2 poděkování

Příspěvek od rastooo »

Ahoj, chcem sa opytat či je hcl dobra aj v boji proti kandide, a ci ma niekto nejakú skúsenosť.
Dakujem.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

rastooo píše:Ahoj, chcem sa opytat či je hcl dobra aj v boji proti kandide, a ci ma niekto nejakú skúsenosť. Dakujem.
Injekce fungují systematicky, podávaná ústně, povrchově a řitně má účinky lokální.

Ahoj, Slávek.

rastooo
Nový člen

Příspěvek od rastooo »

Ďakujem Slavku, zaujímalo by ma podanie ústne, na injekcie nemam odvahu a ritne taktiez, kyselinu mam z lekarne 100%nu lekárenskú (dobre sa znej kúri po otvorení) ale neviem sa docitat akú koncentráciu a ako davkovat, asi nato nieje univerzálny návod. Budem ešte študovať ďalej, zatiaľ som skusal kvapku do 0,083l vody na rany a dezinfekciu a celkom sa mi to pozdáva.
Prajem pekný deň.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

rastooo píše:Ďakujem Slavku, zaujímalo by ma podanie ústne,
Na ústní Ti stačí jedna kapka toho co máš, což je 35% chemická koncentrace = 100% lékařská, do půl litru vody. Je to až až. Spíš pomůže to v pusině chvíli podržet. Ahoj, Slávek.

milnem
Zasloužilý člen
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Příspěvek od milnem »

HCl bych se bála v puse držet,bude rozpouštět zubní sklovinu.M.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

milnem píše:HCl bych se bála v puse držet,bude rozpouštět zubní sklovinu.M.
Koncentrace, koncentrace a zase koncentrace. S laskavým pozdravem, Slávek.

milnem
Zasloužilý člen
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Příspěvek od milnem »

Slávku není to až tak o koncentraci jako kyselosti.Silně naředěná Hcl může mít velmi nízké ph a je dost reaktivní,není to dobré podcenit.
Nevím při jakém pH se začíná rozpouštět zubní sklovina,ale stačí k tomu někdy ovoce,případně kvasné či zánětlivé procesy v ústech,při kterých se tvoří kyseliny.Já sama už mám takto sklovinu zničenou.M.

lena

Příspěvek od lena »

To souhlasi, ze i cerstve ovocne stavy (i z tetrapaku) tyto kyseliny nici zubni sklovinu. Mam to z prednasky jedne zubarky. Nikdy jsem tomu nevenovala pozornost, az pote jsem si toho vsimla.
Snad je nejlepe pit takove stavy brckem nedostane se to moc do pusy, ale sajeme to. Jedine, ze si chceme stavu vychutnat, pak je nutne ji ponechat v puse.
Staci treba jist cerstvy ananas, pokud ho okusujeme pak mame casto spalene koutky rtu. Kdyz ho ale jime priborem pak s tim nemame potize. Alespon u me to tak je.

Take je dobre redit ovocne stavy pul na pul s vodou, pak telo prijima lepe vitaminy a jine mineralni latky. Mam to od jednoho sportovniho lekare.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

lena píše:To souhlasi, ze i cerstve ovocne stavy (i z tetrapaku) tyto kyseliny nici zubni sklovinu. ...
To je všecko hezký, jenže s tou sklovinou začaly být problémy až poté, co bylo zavedeno jejich denní broušení zubníma pastama. Dokonce jsem narazil na připomínky na netu, že zubařská specializace na umělohmotnou obnovu zubní skloviny, tedy potažení zubů umělohmotnýma pryskyřicema je velice moderním vynálezem ne pro to, že začaly být takové prostředky k dispozici, ale pro to, že toho ještě několik desesetiletí po vynálezu zubnich past nebylo zapotřebí.

Co se týče kyselin, je docela jednoznačné, že divoké opice a divoši tímhle problémem netrpí, stejně jako netrpí kazivostí zubů, záněty dásní, paradentozama ato. Navíc je docela jednoznačné, že tolerance našich tkání HCl je zatraceně vyšší, než spoustě jiných kyselin. Sečteno a podtrženo, nehlásám, že byť i slabá HCl nemůže leptat sklovinu, ale dívaje se na problém skloviny a zdraví zubů poněkd v širším záběru mi nedává rovnici mezi přirozenými kyselinami, včetně HCl, a ojetou zubní sklovinou.

Na straně druhé, kazivost zubů je definitivně bakteriálního původu a jde o bakteriální kyseliny a trávící enzymy, které se do skloviny dovedou zavrtat a pak samozřejmě i hlouběji. Pokud jsou tyto eliminovány, ke kazivosti nedochází. Dost společného s tím bude mít zase VitC, který je velice bakteriocidní a kterého jíme málo. Navíc HCl se dá, a mnohokrát jsem se o tom zmínil všude možně po fóru, kombinovat s minerálníma vodama bohatýma na vápník a hořčík, čímž se pH dá pufrovat více méně do neutrálu, aniž by docházelo k plné neutralizaci HCl. Dokonce ta voda aj lépe chutí a nadělá podstatně lepší práci než všechny ústní vody. To ani nemluvě o oxidační schopnosti MMS a peroxidu vodíku, se kterými si ohledně zubů nedělá nikdo starosti a podle mne by měl a o doložitekně regeneračním působení HCl na lidské tkáně.

S laskavým pozdravem, Slávek.

rastooo
Nový člen

Příspěvek od rastooo »

Slavek Krepelka píše:
rastooo píše:Ďakujem Slavku, zaujímalo by ma podanie ústne,
Na ústní Ti stačí jedna kapka toho co máš, což je 35% chemická koncentrace = 100% lékařská, do půl litru vody. Je to až až. Spíš pomůže to v pusině chvíli podržet. Ahoj, Slávek.

Dakujem p.Slavek za odpoved, radu.Skusil som uz jednu kvapku do 0,083l ako som skor niekde cital na dezinfekciu a striekam to aj nasmu psovy na rozbite labky, cas ukaze, ale neprotestuje velmi :)

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

rastooo píše: ... Skusil som uz jednu kvapku do 0,083l ako som skor niekde cital ...
Jestli si se nesekl, dal jsi mu 1:1500 Fergusona. To je na tlapky, kůži a rány Ok, ale bacha na oči. Pitná voda je, max. 1:350000 slovy "jedna ku třista padesát tisíc" což je jedna kapka 35% HCl do 17.5 litrů vody a už je to dost na to, aby to pozabíjelo kde co.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“