Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Urinoterapie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
abul
Zasloužilý člen
Dal: 106 poděkování
Dostal: 197 poděkování

Re: Urinoterapie

Příspěvek od abul »

Mimo téma (offtopic)
libcosenior píše:Nestiahol sa mi celý film, ale len asi 520 MB. Dá sa mi to pozrieť vo VLC prehrávačí, ale ten koniec mi chýba. Stiahol to niekto celé?
Dá se stáhnout zde a má 966MB. Titulky jsou vloženy "natvrdo". Mám ho taky ve flv o velikosti zhruba 380MB, ale odkud už nevím, je to nějaký pátek nazpět.

Když mluvíš, tvá slova by měla být lepší než ticho.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Vlasy

Příspěvek od Slavek Krepelka »

:shock: včera ráno jsem namazal jak nohy, tak makovici směsí CDS a DMSO. Že jsem před tím celou noc nespal, vlezl jsem ve 2 odpoledne do pelechu a spinkal dnes do 7 ráno. Při raní činnosti v koupelně jsem seznal, že mi výrazně ztmavly vlasy na tom, co byla prakticky pleš a z čeho je teď sice řidší, ale houstnoucí porost. Namázl jsem to při té příležitosti jak to sem tam dělám, čerstvou čurinou a vlítl na komp. Nyní, po dvou hodinách, je ten porost šedivej jako byl včera :dknow:

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
libcosenior
Zasloužilý člen
Dal: 165 poděkování
Dostal: 131 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlasy

Příspěvek od libcosenior »

Slavek Krepelka píše:...co byla prakticky pleš a z čeho je teď sice řidší, ale houstnoucí porost...
A ten redší porast sa tam vzal z akého dôvodu? Čo tomu prechádzalo?

Žiť, to je tá najvzácnejšia vec na svete, pretože väčšina ľudí len existuje.
Armstrong-Elixir_zivota.pdf
Partykova.pdf
Perfektné fórum pre každého kto sa chce naučiť programovať
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Vlasy

libcosenior píše: A ten redší porast sa tam vzal z akého dôvodu? Čo tomu prechádzalo?
No, bylo tam takový chmějří jak na pampelišce. Trápil jsem to chvíli MMS s DMSO a to z chmejří udělalo zase vlasy a zarazilo to padání vlasů. To jsem poprve zkusil snad před rokem. Pak jsem na tom vršku nosil vloni na podzim pokusně skoro týden obklad, prakticky ve dne v noci, nasycený dost slabým roztokem chloridu stříbrného. To ty vlasy ve své době dost ztmavlo a snad i trochu zahustilo, težko říct. Od té doby, cca :dknow: možná 3 měsíce občas namažu urinou a občas MMS s DMSO (teď CDS s DMSO). Nějak se mi zdá, že se to ochlupení množí, ale ruku do ohně bych za to nedal. Jestli ano, jde to hrozně pomalu. Každopádně ale vlasy absolutně nepadáj, nemám žádné lupy a mám na makovici docela nepodajného krátkého (sjíždím chlupy frézou kolem hlavy :laugh: ) ježka. Až si vzpomenu, koupím kapesní zrcátko, abych byl schopen se podívat aj na šošolku, kde prý nebylo nic, na což mám 4 svědky. Pak snad budu vědět víc.

Ahoj, Slávek.

libcosenior
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Mimo téma (offtopic)
Mohol by mi prosím niekto poradiť, ktoré hodnoty z vyšetrení krvi a moču čo znamenajú? Prikladám súbor "Výsledky krv moč.xls", v ktorom sú výsledky dvoch vyšetrení, ale sú tam použité skratky Mudry.
Výsledky krv moč.xls
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Partykova.pdf
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

libcosenior píše: "Výsledky krv moč.xls",
:dknow:
"thromb." je určitě thrombin, což je to co sráží krev.
"kreat." = kreatin http://cs.wikipedia.org/wiki/Kreatin
Ostatní nemám tuchu.
Jinak pokud budeš dlouho česat net, asi to někde najdeš. Jednodušší bude vlízt třeba i do lekárny a pokud tam nebude narváno, optat se i tam. Měli by to vědět. Jinak telefon a optat se MuDr.

Ahoj, Slávek.

libcosenior
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Mimo téma (offtopic)
Našiel som všetko okrem N:
Teda:
Le => Leukocyty (leu, WBC)
Udáva sa počet je cca 4,0 – 10, 0 tis. v mikrolitri krvi
Leukocytóza (nad normohodnotu) – signalizuje bakteriálnu infekciu, trauma, stres,…
Leukopénia (pod normohodnotu) - signalizuje vírusové ochorenie, toxicita, nedostatky vo výžive, poruchy kostnej drene,…
Na presnejšie určenie príčiny odchýlok je však potrebné urobiť ďalšie testy, ktoré nám povedia aký je pomer jednotlivých druhov bielych krviniek (krvný diferenciál).

ery => Erytrocyty(Ery,RBC)
Udávaný počet je cca 4,2 – 5, 5 mil. v mikrolitri krvi
Zvýšené hodnoty signalizujú pobyt vo vysokej nadmorskej výške, zvýšenú hladinu erytropoetínu, dehydratáciu, niektoré poruchy obličiek, srdca a pľúc... Znížená hladina je znakom o chudokrvnosti, tehotenstva, krvácania, niektorých onkologických ochorení, fajčenia, a mnoho iných.

Hb: => Hemoglobín (Hb, HGB)
Udáva sa hodnota cca 12, 2 – 14, 3 g/dl (normochromická hodnota)
Hyperchromická hodnota – COPD (chronická obštrukčná pľúcna choroba, CHF (obštrukčná srdečná porucha), dehydratácia,…
Hypochromická hodnota – anémia, rakovina, hypertyreóza, hyperhydratácia, lupus, …

tromb. => Trombocyty (Tr, PLT)
Úlohou krvných doštičiek v organizme je účasť pri zrážaní krvi a zastavení krvácania, majú vplyv na správnu funkciu endotelu (vnútornej vrstvy) ciev, podieľajú sa na zápalovej reakcii. Hodnoty 150.000 – 350.000)
Zvýšené hodnoty: deficit železa, operácie, vysokohorské prostredie, úrazy, nádory, tehotenstvo. Znížené hodnoty: splenpmegália, cirhóza pečene, AIDS, hemolytickouremický syndróm, zlyhania kostnej drene, alkoholizmus, diseminovaná intravaskulárna koagulopatia...

kreat. => Kreatinín
Muži 15 - 110 rokov: 44,0 - 110,0 μmol/l
Ženy 15 - 110 rokov: 44,0 - 104,0 μmol/l
Je to produkt svalového metabolizmu vylučovaný kompletne obličkami. Je to dôležitý parameter na určovanie filtrácie v obličkách. Jeho hodnoty sa však počas dna relatívne dosť menia (až 20%) a preto na definitívne stanovenie sú potrebné opakované merania.
Zvýšené hodnoty: poruchy funkcie obličiek, diabetes, dialýza, popáleniny, svalové úrazy, hypertyreóza, katabolické stavy, často je to však dôsledok nadmerného príjmu mäsa.
Znížené hodnoty: svalová dystrofia a myasthenia gravis (svalová slabosť), tehotenstvo,...

ALT: => Alanínaminotransferáza (ALT)
Referenčné hodnoty:
muži: 0 - 0,7
ženy: 0 - 0,6
Zvyšená katalytická aktivita ALT sa zisťuje predovšetkým pri hepatopatiách rôzneho typu. Zvýšené hodnoty ALT korelujú s rozsahom poškodenia pečene. Približne 15-násobné zvýšenie oproti norme sa vyskytuje pri akútnej nekróze pečeňových buniek rôzneho pôvodu: akútna vírusová hepatitída, alkohol - toxická hepatitída, toxické poškodenie (intoxikácia hubami, chemikáliami, liekmi, stavy spojené s kongesciou v pečeni (pravostranná insuficiencia srdca), biliárna kolika.
Zvýšené hodnoty sa vyskytujú aj pri primárnych a metastatických nádoroch pečene, pri cholecystitíde, extrahepatálnej cholestáze a cholangitíde, pri infekčnej mononukleóze, pri akútnej pankreatitíde, infarkte myokardu (venostáza pečene), sarkoidóze, šoku, pri svalovom poškodení spôsobenom úrazom, zápalom alebo degeneratívnym procesom.
Znížené hodnoty katalytickej aktivity ALT sa vyskytujú pri zlyhaní obličiek, u dialyzovaných pacientov, pri deficite vitamínu B6 .

CRP: => C reaktívny proteín (CRP)
Je zápalovým parametrom, tzn. jeho hodnoty vyššie ako 10 mg/l hovoria o prítomnosti dlhšie prebiehajúceho zápalu v organizme.
Fyziologické hodnoty:
Dospelí: 0,07 – 8,2 mg/l
Význam vyšetrenia:
Nešpecifický indikátor infekcie a zápalu.
Sledovanie efektívnosti liečby antibiotikami alebo protizápalovými liekmi.
Pomáha pri diagnostike reumatoidnej artritíde a reumatickej horúčke.
Zvýšené hodnoty nájdeme pri:
Reumatoidnej artritíde.
Reumatickej horúčke.
Systémovom lupus erythematosus.
Bakteriálnej sepse.
Tuberkulóze.
Pneumokokovej pneumónii (zápale pľúc vyvolanom pneumokokmi).
Crohnovej chorobe.
Infarkte myokardu.

FW: => Sedimentácia erytrocytov (FW)
Skratka pre toto vyšetrenie (FW) vznikla z prvých písmen priezvisk jej objaviteľov, t.j. Farehausa a Westergreena. Ide o starú metódu pri diagnostike a monitorovaní zápalového procesu v ľudskom tele. Určuje sa ako milimetre poklesu stĺpca erytrocytov v celej citrátovej krvi v kapiláre sedimentačného stojana za jednotku času (prvú a druhú hodinu po odbere).
Normálne hodnoty sú 2 - 12 / 1 hodinu u žien, a 1 - 10 / 1 hodinu u mužov.
Za 2 h muži: 4 - 27, ženy: 7 - 48.
Diagnostický význam: Výsledky FW je potrebné interpretovať opatrne - zvýšené hodnoty sú patologickou hodnotou, ktorá by mala viesť k ďalšiemu diagnostickému procesu. Zvýšené hodnoty sú najčastejšie pri zápaloch a anémii, ale i v gravidite, pri nádoroch a ďalších ochoreniach. Neexistuje však žiadna konkrétna hodnota FW, ktorá by prispela k určeniu podstaty ochorenia.
(10/30 - ak je hodnota vyššia jedná sa o bakteriálne ochorenie, ak je hodnota pod ide o vírusové.)

Partykova.pdf
libcosenior
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Reagujem na tento môj príspevok, ako som pred časom sľúbil.
libcosenior píše:Čiastočná (časovo) pozitívna skúsenosť. ;)
...
Teraz to hlavné:
Zhruba mesiac si už enbrel nepichám, neberiem ani methotrexat, ale pichám si každé ráno 2 ml :piss: do brucha, cez deň vypijem 3 - 5 dl :piss: a sem tam držím pôst o vode a :piss: na 24 alebo 48 hod.. (Posledný týždeň si dávam "néti" asi s 1 dl :piss: každé ráno.)
Mám subjektívny pocit, že sa mi zmenšili opuchy na napadnutých kĺboch, vôbec ma to nebolí a už sa celkom teším na vyšetrenie 9.4.2013, kde si pani MUDr. pozrie výsledky z odberov krvi a :piss: .
Pamätám sa, že keď bol zápal silný, bola jeho hodnota 14, keď bol utlmený enbrelom, bola hodnota 7...
Parametre ukazujúce zápal sú tieto:
CRP: => C reaktívny proteín (CRP) - 9.1.2013 bolo 7,90 čiže v norme a 8.4.2013 bolo 3,21 - doteraz najlepšia hodnota
FW: => Sedimentácia erytrocytov (FW) - 9.1. aj 8.4.2013 bolo 20,0 , teda hodnota sa nezmenila.

Môžem skonštatovať, že aj keď už vyše 2 mesiacov nepoužívam liečbu predpísanú MUDrom, ale (alebo napriek tomu že) používam alternatívnu samoliečbu - :piss: terapiu, mám výsledky v podstate lepšie ako predtým. :good:
A to ešte musím priznať, že posledný týždeň som to poriadne flákal. :oops:

Prikladám v exceli trabuľku výsledkov posledných troch vyšetrení. Zelené sú v norme, červené mimo normy. V hlavičkách stĺpcov je v komentároch popis, čo ktorá hodnota znamená.
Výsledky krv moč.xls
PS
Všimol som si, že súbor v prílohe asi nie je v poriadku, tak som ho zmázol a pastol nový. :ewhistle:
Keď ho stiahnem a spustím vypíše mi že je poškodený (robí mi to aj ten nový). Robí to aj vám?

Ak vám to robí, dávam sem obrázok tabuľky:
1.png
Popis jednotlivých hodnôt je o pár príspevkov vyššie.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) libcosenior dne stř 10 dub 2013 3:19, celkem upraveno 4 x.

Partykova.pdf
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

libcosenior píše: Zhruba mesiac si už enbrel nepichám,
:good: N budou asi nitráty. Jinak s interpretací zvýšených leukocytů bych byl opatrný. Ony je budou zvedat ty činjekce. Zrovna tak nejspíš rozhodí poměry všech bílých. Dělá to prakticky vše, co se píchne do těla mimo žíly. Jsem docela rád že to vidím, protože mi vrtalo hlavou, kam činjekce ty bílé asi tak postrčí a jestli. Máš tuchu, jak dlouho před vyšetřením jsi píchl poslední činjekci? Kdybys píchl tak 6 hodin předem HCl, měl bys je ještě daleko vejš :D i když u svalových nevím kolik, ale do žíly s klidem na 17000-19000 :D

libcosenior
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Slavek Krepelka píše:...Máš tuchu, jak dlouho před vyšetřením jsi píchl poslední činjekci? ...
Písal som, že som to posledný týždeň flákal, takže asi týždeň. :color: (možno sa to už dlhodobejším pôsobením upravilo)
Ďalšia kontrola je o 3 mesiace, takže uvidím kde je pravda.
A chcem vyskúšať činekcie 1 x 2 ml týždenne, kombinované s pitím asi 2 dl rannej :piss: . Okrem toho sa budem snažiť o kvalitnú stravu (bez mäsa a pod.) a menej ako je zvykom.
A nakoniec, na tréning pôstu tiež nezabúdam. ;)
Naposledy upravil(a) libcosenior dne stř 10 dub 2013 3:21, celkem upraveno 2 x.

Partykova.pdf
libcosenior
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Aj tak si myslím, že najväčší podiel na dobrých výsledkoch má môj januárový :piss: pôst (11). :ewhistle:

Partykova.pdf
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

libcosenior píše: ... aj keď už vyše 2 mesiacov nepoužívam liečbu predpísanú MUDrom, ale (alebo napriek tomu že) používam alternatívnu samoliečbu - :piss: terapiu, mám výsledky v podstate lepšie ako predtým. :good:
A to ešte musím priznať, že posledný týždeň som to poriadne flákal. :oops:
No teda, libcoseniore, ta hodnota CRP je úžasná, to je zlepšení zánětu jako hrom + 1 :good: ! Doufám, že se podle toho taky cítíš :). Jsem ráda, že máme hmatatelný důkaz o protizánětlivém účinku uriny - i když jsme o tom věděli, je příjemné mít to zdokumentované. Co na to říkala doktorka?

Ahoj :lol: , Hanka.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
libcosenior
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

hanka píše:...Co na to říkala doktorka?...
Jej prvá veta bola: "Výsledky odberov sú výborné." :lol:
Ale o mojej samoliečbe som jej nepovedal.
Vlastne niečo som jej povedal. Len to že som držal 11 dňovú hladovku.
"Pil ste len vodu?" spýtala sa ma
a ja som to potvrdil.
Ani nebola veľmi prekvapená. :ethink:
:laugh:
Ktovie či nenavštevuje toto fórum. :shock:

Partykova.pdf
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

:ethink: Něco se provalilo. Nohy se mi dnes dost uvolnily a zase z nich, teď už z obou, leje jak z konví, tedy z chodidel. Teď jsem pořád jen na picí :piss: plus jednou denně máznu nohy CDS s DMSO od kolen dolů. Převčírem o hladu, včera celkem větší bezmasá véča, dnes zatím jenom čaj se žličkou medu a dva turky. Ty jsou každý den, protože mi dělaj dobře.

Edit: ... :good: ... teda až na ty turky (dle mě) ... :D ... A(&F) ...

libcosenior
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Slavek Krepelka píše:...dva turky. Ty jsou každý den, protože mi dělaj dobře...
Čo to znamená?
Potlačia hlad, vyvolajú eufóriu, ukľudnia ťa, zobudia ťa, dodajú energiu, alebo je to len zvyk a nerobia vôbec nič?

Ďalej ma napadlo.
Všimol som si, že často píšeš prísvevky aj po polnoci.
Znamená to, že málo spávaš (stačí ti to => možno si čiastočne pránicky vyživovaný), alebo potom ráno dospávaš, aby si nebol unavený?

Partykova.pdf
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“