Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Urinoterapie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Urinoterapie

Příspěvek od hanka »

Slavek Krepelka píše:.. S tím zastavením pozorovatelných účinků může jít podle mne o přechodnou záležitost.... Další věc je kotrba. Pořád se k tomu vracím. Už nějaký čas přemýšlím o funkci pravidelných rituálů....

Teď ještě :dknow: jak se s mojí antagonistickou a neukázněnou letorou dokopat k nějakému rituálu s tím, že jsem se do něj dokopávat nemusel, že není nutným zlem, ale nezbytným dobrem :bhead: že to není něco co musím, ale že to je to co chci. Ta moje nedisciplinovaná letora mi sice dobře posloužilda v přístupu k autoritám, ale v přístupu k sobě samému je to na draka.
Ono to zastavení pozorovatelných účinků může znamenat také to, že řešení problémů postoupilo dovnitř k vnitřním orgánům. Také si myslím, stejně jako Ty, Slávku, že to bude záležitost určitě dlouhodobá, vzhledem k tomu, jak dlouho to trvalo, než se věci dostaly do nepořádku. Očekávat rychlé zázraky by bylo naivní (i když by to bylo krásné :P ), takže je třeba obrnit se trpělivostí a čekat. Je fajn, že při tom čekání si tady člověk může postěžovat a odpoví mu kolega, který je na tom s trpělivostí s rychlostí léčení podobně… a tak při rozebírání problémů jiného si můžeme více uvědomit totéž (nebo něco podobného) i u sebe a vlastně tak podpořit i sami sebe. U mě to tak aspoň funguje a pomáhá mi to :)

Ta psychika je alfou a omegou zdraví vůbec. Kolik zbytečných nemocí nebo přinejmenším zdravotních problémů jsme si takhle nasbírali! A potom, že nám škodí jiní, se kterými jsme měli nebo máme konflikty! Prdlajs – to my sami sobě jsme tím nejhorším nepřítelem - cizí by se k nám tak špatně nechoval, jak to děláme my sami! Náš vnitřní (duševní) život určuje, v jakém stavu je vnějšek.

Čím více se dovídám o psychických příčinách nemocí, tím více jsem přesvědčena, že nejdůležitější ze všeho je změnit přístup sami v sobě. Nelze se vyléčit, ani změnit, jestliže se zároveň nezměníme uvnitř! Je to ta nejdůležitější věc – bohužel zároveň i ta nejtěžší.
"Zvyk je železná košile" - myslím, že jít na něco jenom vůlí není to pravé ořechové :ethink: Rituály … nahrazení starých zvyků novými, užitečnějšími, je přínosné, ale jenom v tom případě, když starý návyk neodstraňujeme násilím (pevnou vůlí). Viz například odvykání kouření, pití alkoholu, drogám … dokud je nám starý návyk příjemný, nikdy se ho nezbavíme, i kdyby nám rozum tisíckrát říkal, že je to špatné. Když změníme přístup k věcem zevnitř, nebudeme mít už důvod pokračovat ve špatných návycích - vždycky děláme jenom to, co opravdu (zevnitř) chceme.

:lol: Hanka.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
yoli
Stálý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 17 poděkování

Příspěvek od yoli »

Presne tak Hanko. Ideme bičovať telo do extrémov rôznymi "neprirodzenými" praktikami, ako čurinoinjekcie, brutálne nepripravené hladovky a kopec extrémnych šokových terapíí, než aby sme sa zamysleli nad prirodzenosťou týchto praktík. Nemám nič proti urine bez striekačky, sám dennodenne ju aj vstrebávam, namám nič proti ClO2 pokiaľ je to, ako pomocná barlička v náhlych prípadoch, zápaloch a nie ako nosný pilier. Skúšame, čo telo zvládne, však čo ma nezabije to ma posilní, keby vedeli rozprávať naše orgány a hlavne pečeň a keby mali ruky, tak nás riadne vyfaskajú :)
Čo je ešte prirodzené a čo už je skoro Mudrstvo, aký rozdiel je medzi extrémnou alternatívou a súčastnou farmaciou??? Ja tam vidím iba menšie nežiadúce účinky a cenovú dostupnosť.
Pokiaľ si neuvedomíme, že základom je zmena stravy čo ide ruka v ruke zo zmenou myslenia, do vtedy budeme stále iba na štartovacej čiare a tesne pred súčastnou mediciínou.
Niekto má silnú vôľu sa kultivovať zvyšovať si charakter, kung praktizovať tao, čchi-kung, falun dafa. Niekto vie prejsť na živú stravu behom mesiaca, či už začneme jedným, alebo druhým spôsobom prejaví sa to jediným spôsobom fyzickým a psychickým zdravím. A viac, ako svetské je súčastná kombinácia, ktorá sa prejavuje mladnutím. Myslím si, že to je ten najjednoduchší spôsob a jediná trvalá cesta nielen k zdraviu, ale viem s určitosťou povedať, že toto nie je pre každého, nie každý je ochotný načúvať zdravému rozumu, nie každý dokáže prekonať staré dogma a čeliť tlaku okolia, rodiny. Som presvedčený, že väčšina civilizačných chorôb je z prebytkov a nie nedostatkov v strave, v jej kvalite. Prebytky živočišných bielkovín, rafinovaných cukrov, tukov, umelých sladidiel, málo surovej stravy plnej enzýmov, kvalitných cukrou, vitamínov....Málo vieme, ako správne jesť, ako nekombinovať ovocie s ničím, ako nechať dotráviť jedno jedlo než tam zase niečo prihodím, ako je pre nás prirodzenejšie tráviť max. 2x denne, než x-krát piate cez deviate. Málo vieme, ako sa denno denne nesprávne programujeme, ako podliehame strachu, ktoré na nás pôsobí zo všetkých strán z médií, strach zo straty zamestnania, politickej a sociálnej situácie, ako nám vymývajú mozgy a robia z nás poslušné bábky. Nie nechcem sa robiť múdrym a väčina z vás toto všetko už dávno vie, lebo už len sem prispievať v hoc akom vlákne je podmienené otvorenou mysľou :) Tak, ako na tomto serveri som sa veľa dozvedel, tak vstrebávam aj ostatné, kde človek z fór a diskusíí si vie spraviť vlastný názor, vie oddeliť balast od vieryhodných svedectiev a v konečnom dôsledku vníma už aj reakcie zo svojho okolia od ľudí, nie od písaného anonymného textu čo ho len upevní v názore, že dnešný svet je celý na hlavu, že jedinou pomocou je sa nájsť a kultivovať, zmeniť myslenie a hlavne stravu........alebo sa o to aspoň pokúšať. Nie je to ľahká cesta, ale ja nechcem jednoduché veci, chcem veci správne, ako raz niekto povedal... :hip:

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

;) No, já si nemyslím, že léčení činjekcemi nebo nasazení hladovky se řadí mezi nepřirozené praktiky "extrémní šokové terapie", bičující tělo do extrémů ;) ;) .. to jsi kapánek přehnal .. Mně například čurinové injekce dělají dobře a vůbec nemám pocit, že se bičuji, nebo že bych prožívala šoky :) - moje zkušenosti jsou veskrze pozitivní .... Ale je to Tvůj názor a máš na něj právo...

V některých věcech s Tebou sice souhlasím, ale proč se mají lidé tolik mrskat a odsuzovat za pomyslné "chyby" ve stravování? Jednak si lidé určitě neškodí úmyslně, a pak NIKDO nemůže tvrdit se 100% jistotou, které jídlo nám, lidstvu jako takovému, škodí (nehovořím o umělých hmotách, kterými nás krmí některé potravinářské podniky :x ), v tomto směru nemůžeme paušalizovat - můžeme se pouze domnívat. Jisté je, že nejsme všichni stejní … nesčetněkrát bylo potvrzeno, že to, co jednomu prospívá, druhému škodí, či ho může dokonce zabít ... Takže já nikoho neodsuzuji za to, jakou stravu se rozhodl konzumovat, to by měl vypozorovat každý osobně, které jídlo mu nedělá dobře.
Dle mého názoru by se rozumný člověk neměl řídit názory nějaké skupiny přívrženců, ale tím, co mu říká jeho tělo.. bohužel, ztratili jsme schopnost komunikovat se svým tělem, a to je to, co bychom se měli učit - vnímat, co nám naše tělo říká.

"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
libcosenior
Zasloužilý člen
Dal: 165 poděkování
Dostal: 131 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libcosenior »

Mimo téma (offtopic)
Väčšina ľudí sa premenila na chodiace tráviace orgány v obale človeka. Tráviace orgány im diktujú spôsob života a to je problém.
Porekadlo hovorí: "Nežijem preto aby som jedol, ale jem preto, aby som žil!"
Správne by to malo byť tak, že spôsob života diktuje rozum, duša a duch ("duša a duch" - ešte tomu celkom nerozumiem), aj keď sa priznám, že u mňa zatiaľ čiastočne rozhoduje len rozum a niekedy aj to črevo. :oops:
Snažím sa, veľa čítam, niečo z toho čo prečítam, aj skúšam. Niečo sa darí, niečo nie, ale nevzdávam sa.
Verím, že sa zmením. Nechcem byť len súčasťou stáda, chcem byť iný, lepší, šťastnejší. :)
Ako píše nejaký "Pavel" na inom fóre, nechcem žiť v "žumpe"! :ptrain: Chcem sa z nej vyhrabať! 8)

Žiť, to je tá najvzácnejšia vec na svete, pretože väčšina ľudí len existuje.
Armstrong-Elixir_zivota.pdf
Partykova.pdf
Perfektné fórum pre každého kto sa chce naučiť programovať
yoli
Stálý člen

Příspěvek od yoli »

Mimo téma (offtopic)
Telo nám dá vedieť presne čo potrebuje, ale je v tom jeden hačik, to telo musí byť čisté a nie žumpa. Čo je pre nás vhodné a čo nie nemá zmysel rozoberať, sú od toho iné vlákna, ale stačí sa pozrieť na našu fyziologiu, chrup, črevá, nechty a musí byť vsio jasno. To že strávime aj igelit neznamená, že nám to nevadí a telo dá skoro tak isto energie na strávenie, koľko energie má samotná "potrava". Stačí sa pozrieť na všetkých budhistických mníchov, mali by byť vzorom nielen mentálneho zdravia, ale aj fyzického, čo nieje a sám Dalajláma si toho dosť užil. Pozrime sa na druhú stranu na vitarianov, fruktariánov, tí ľudia vyzerajú mlado, vrásky im miznú, zdravotné problémy skoro žiadne, tiež sa narodili v rodinách všežravca nezjavili sa od niekiaľ z jaskyne.....Ak vyvrátime, že je to kačica a len trocha rozmýšľame, každému to musí byť jasné čo je pre nás vhodné. Všetko ostatné sú len výhovorky vlastnému telu, prečo ho živím, ako mi niečo diktuje chute, to niečo treba umlčať, potom to príde a intuícia konečne bude pravdivá a správna.
Edit - poo.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mimo téma (offtopic)
yoli píše:... Pozrime sa na druhú stranu na vitarianov, fruktariánov, tí ľudia vyzerajú mlado, vrásky im miznú, zdravotné problémy skoro žiadne ...
To si to docela maluješ. Znal jsem jednu celkem mladou rodinku kolem třicítky, žena jim hlídala děcko cca 4 roky staré. Rodiče a díky tomu i malinká dcerka byli zubožení dost katastrofálně. Starý málem holku svými obludnými bludy převedenými do praxe zabili, totálně se jim ucpala a teprve její rozumná babička udělala děsnej vítr a tím i přítrž jejich idiotským principům. Znám momentálně další dva bezmasovce. Oba by mohli mít úspěch coby zápasníci sumo, kdyby neměli zdravotních potíží na knihu. Přesně jak napsala Hanka, nic se nedá paušalizovat a strava sama o sobě je vytržením problému diety z pozadí celkového způsobu života, i osobnosti a nátury, což je vždy nesmírně zavádějící. Proto mi nesedí nadšenci pro cokoliv, čemu celistvě nerozumí a plácají nějaká všeobecná dogmata.
Jinak zpět k čurině :roll:

Ve čtvrtek před Velikonocema jsem před cestou do Ottawy píchnul svalovou HCl, že mě hodně otravovaly nohy. Cestou do Otawy mně začalo dost intenzivně bolet levé zápěstí, velice lokálně na hřbetě ruky. Nějaké to zpytování paměti mi vyhodilo, že jsem ho snad ve 24 letech dokaličil utahováním motejla na kole. Něco v něm ruplo, přeskočilo a nakočila na něm boule právě nahoře na hřbetě zápěstí. Snad půl roku to bylo hodně bolestivé, ale přestávalo a boule se lety pomalu vstřebávala. to trvalo snad 10 let. Takže asi tohle? Jenže mně už v Ottawě začala brnět celá ruka. Navíc jsem opustil na ty tři dny v Ottawě čurinu ve všech formách, anžto jsem se nechtěl nechat nachytat. Někdo by z toho tam měl asi záchvat i když děcka něco málo vědí.

No, nohy se mi tam jako vždy dost uklidnily, ale po příjezdu zpět, v neděli, jsem tento týden pozoroval několik zajímavostí. Zaprvé tedy zase zpět na picí čurinu. Zápěstí a vůbec levá ruka bolest a brnění, které ale opadá. Taky se mi párkrát docela dobře zamotala začátkem týdne palice, ale ve stoje a za pochodu, takže nikoliv díky mému nižšímu tlaku při zvednutí se třeba ze židle. To už se mi stejně nestalo dost dlouho. Nohy už opět dost otravují, ale. Činjekce v úterý zápěstí dost zklidnila a dnes je celkem klidné a celé to odeznívá. Nohy otravují obě, ale levá šlapka se mi navíc zase dost potí, zatímco pravá ne. Levé oko se zase začalo poněkud mlžit nějakým mazem, nebolí sice, ale každou chvíli ho musím protřít a je v něm tlak. Vůbec mám jakousi fyzickou schizofrenii. Levá půle těla celá nesvá a pravá celkem OK, kromě mírně obnovené "činnosti" žlučníku a snad i jater. Dnes mně navíc začaly svrbět uzliny v levém podpaží. Taky mám teplejší levou půli hlavy a velice mírně mne bolí, spíš jen že vím, že není naprosto v pořádku. Břicho se taky teď sem tam ozývá, většinou spíš svrběním. trochu bolí jenom při větrných záležitostech. Definitivně je to tusté střevo. O tom už nemám nejmenší pochyby. Teď abych někde taky sháněl kus zdravého hovna. Tři dny už taky mažu nohy jednou denně od kolen po špice CDS smíchaným s DMSO. Dělá mi to velice dobře, akorát že v nich mám pak celý den pocit chladu. Ne, že by mě zábly, je to spíš jako by si je člověk natřel mentolem.

Proč to píšu. Hádám, že ta HCl injekce k čurině cosi podotkla. O co jde nevím, jestli je to vše k dobrému, či zlému, ale každopádně se zase něco dost výrazně děje, takže jedeme dál močálem černým podél bílých skal. S hulením jsem ještě nepraštil, dokonce sem tam je to zase půl paklu na den, většinou míň, ale nějak mne to pomalu přestává bavit i chutnat. Teď ještě se mentálně dostat zase na hladovku s tím, že chci nejíst a ne, že nechci jíst. Je to dost přesvědčování se, ale pomalu se daří to hladovění nevidět jako nutné zlo, totéž s tím hulením. No, Moffortovi to vzalo dva roky a hodlám se tam dostat přeci jenom rychleji.

S laskaým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
libcosenior
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Napísal si: " Někdo by z toho tam měl asi záchvat i když děcka něco málo vědí. "
Za to máš u mňa :good: :)
Mimo téma (offtopic)
K tomu fajčeniu:
Kúp si v Lídli balík mrkvy. Keď si presvedčený, že ti fajčenie ubližuje, vždy, keď budeš mať chuť na cígo :devil: , pochrumkaj si mrkvičku. Mne to pomohlo prestať. Asi 2 týždne som chrúmal a potom som už nemusel, aj keď viem, že aj po 8 mesiacoch som stále potencionálny fajčiar a keď si jednu zapálim aj dnes, môže sa to zvrtnúť a spadnem späť do žumpy fajčenia.
Proste tam už nespadnem lebo NECHCEM!!!
Jeden z dôvodov ktorý stále potvrdzuje moje rozhodnutie je, že ma fajčenie stálo okolo 75 € mesačne . :evil_vm:

Partykova.pdf
yoli
Stálý člen

Příspěvek od yoli »

Mimo téma (offtopic)
Možno je to presne o tom najdôležitejšom, o pevnej vôli. Ja som fajčil 20 - 22 denne, v novembri boli tri roky čo som prestal po 20.rokoch. Prestal som 2.krát, prvý neúspešný pokus vydržal 3/4 roka a pri pivku to bol boj si nezapáliť. Teraz už nemám najmenšiu chuť a práveže sa zomňa stal veľký odporca "tolerantných" fajčiarov, čo zasmradzujú okolie. Recept na to nemám, dostal som "sloniacu" chrípku pri ktorej som týždeň na cigu ani nepomyslel a po týždni mi moja povedala, že nech skúsim ešte vydržať nefajčiť a tak je to do dnes.
Všetko čo človek robí a nie je o tom presvedčený, nevie o začiatočných ťažkostiach a čaká od toho zmeny behom týždňa, mesiaca alebo čaká zázrak, taký človek prejde všetkým, všetko vyskúša a na všetko si vyrobí negatývny program. Ako som písal už skôr, nie každý dokáže zmeniť stravovanie, myslenie a niekomu niečo vnucovať je 100x horšia voľba, aj v tomto platí, že veľký extrém určite nebude prospešný a treba dať všetkému čas, aby zdravý rozum pomaly prebral kontrolu nad myslením :)

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
yoli píše:Možno je to presne o tom najdôležitejšom, o pevnej vôli.
Pevnou vůlí se dá "zmoct" dosti věcí, ale není všemocná. Její největší "chybou" je to, že přestává působit v okamžiku dosažení cíle - to je právě ta její slabina.
Vychází to z toho, že vůle působí "tlakem" - a ten potřebuje ke svému působení nějaký odpor, tedy protitlak.
Opakem vůle je touha či přání, které působí "tahem", který ke svému působení nepotřebuje nějakou reakci a proto působí neustále, i po dosažení cíle.
Z předešlého vyplývá asi tento rozdíl:
nechci kouřit proti chci nekouřit.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Mimo téma (offtopic)
poota píše:... Opakem vůle je touha či přání,...
:) Teď ještě zjistit, jak to dělaj králíci. I ten polní, přenesen za polární kruh, na zimu zbělá :D
Ahoj, Slávek.

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Slavek Krepelka píše: ....Jinak zpět k čurině :roll:... v neděli, jsem tento týden pozoroval několik zajímavostí. Zaprvé tedy zase zpět na picí čurinu....
Tak mě napadlo, Slávku, jestli ty obnovené reakce těla nezpůsobila ta třídenní přestávka :ethink: . Měl bys to po nějaké době, až se zase nebude moc dít, zopakovat. A uvidíš.
Všimla jsem si totiž něčeho podobného. Na pár dnů jsem na noc urinu vynechala, protože jsem po ní nemohla usnout. Včera v noci jsem zase nespala (tentokrát nejspíš po pokusu o autopatii ve víčku :) ), tak už to bylo jedno a urinu jsem si nad ránem zase asi 1-1,5 dl vzala. Tělo na ni okamžitě zareagovalo - cítila jsem velmi přesně postup uriny tělem, od žaludku až do střeva a na některých místech se cestou něco řešilo. V tenkém střevě (vím, že tam mám problém-tasemnice??..) docela hodně, až do místních křečí, které postupovaly tak, jak se urina posouvala… moc zajímavý zážitek, myslela jsem, že mě to prožene, ale ne. Postupně se křečové stahy tak, jak urina procházela střevem, zase utišily.

Ohledně toho spaní nebo nespaní po urině bych se chtěla zeptat ostatních, jaké máte zkušenosti. Na mne urina působí tak, že když ji vezmu večer před spaním – tak se mi špatně usíná. Zato když si ji vezmu ráno (zejména když dám přes deci), tak nastoupí ospalost a útlum – uměrně k tomu, kolik jsem jí vypila. Takže jsem pak jako praštěná pytlem přes hlavu a chce se mi neodolatelně spát. Nerozuměla jsem tomu, dokud jsem si nepřečetla Anriho příspěvek o melatoninu – už je mi to jasné, ale co teď s tím? Chtěla bych, abych spala v noci a bystrá byla přes den :) … Budu ji zřejmě muset užívat jindy – to je ranní urinu večer a večerní ráno :ethink: ...

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

hanka píše: .. Tak mě napadlo, Slávku, jestli ty obnovené reakce těla nezpůsobila ta třídenní přestávka :ethink: . Měl bys to po nějaké době, až se zase nebude moc dít, zopakovat. A uvidíš.
Ok :)
hanka píše: Ohledně toho spaní ...
S tím osobně problém nemám. :dknow:

S laskavým pozdravem, Slávek.

libcosenior
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Hanka, so spaním alebo únavou tiež žiadny problém nemám.

Partykova.pdf
libcosenior
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Mimo téma (offtopic)
Som zvedavý na ten film: Na počátku bylo sětlo, z tretej stránky prednášky Henriho Monforta o pránickej výžive. Už ho sťahujem.

Partykova.pdf
libcosenior
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Mimo téma (offtopic)
Nestiahol sa mi celý film, ale len asi 520 MB. Dá sa mi to pozrieť vo VLC prehrávačí, ale ten koniec mi chýba. Stiahol to niekto celé?

Partykova.pdf
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“