Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Crohnova choroba - co zvolit?

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od akvarista »

Ještě mi pomáhá jedna věc,ale nevim jestli ji místní schválí :lol: Jeden bylinkář mi poradil ať si hodinu po jídle dám 1gram(tabletku) jedlé sody.Bylo mi to zdůvodněno tak že za hodinu už HCL vykonala to co měla a slinivka v tuto dobu stejně vypouští do žaludku bikarbonáty a tímto jí ušetřím trochu práce.Dělám to tak že minut po jídle si dám 15kapek HCL a hodinu po jídle sodu.Asi tím problém neřeším ale bolesti mám takto menší,zároveň jsem odkyselenej a ještě šetřim slinivku.


Uživatelský avatar
mekac
Stálý člen
Příspěvky: 44
Registrován: pon 31 kvě 2010 13:11
Bydliště: ždírec n.D
Dostal: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od mekac »

ahoj,
v tomto clanku: http://www.moje-pravdy.cz/index.php?opt ... &Itemid=73
pise jedna pani svou zkusenost a rekl bych, ze se zajimavymi souvislostmi: Ibalginem mezi invalidy
Své o nekompetentnosti lékařů ví čtyřiadvacetiletá Zdenka Minaříková z Poustevny na Děčínsku. V deseti letech dostala zánět mozkových blan, o rok později lymskou boreliózu. Pomocí antibiotik se vyléčila, choroby ale poznamenaly její klouby. Lékaře tehdy nenapadlo nic lepšího, než Zdenku cpát ibuprofenem. „Nejdřív mi dávali čtyřstovku, ta už pak nezabírala, tak přešli na šestistovku," vypráví Zdenka. Na jaře a na podzim, kdy se revma ozývá nejvíc, jich brala třeba šest denně. Asi pět let v kuse. Že jí léky ničí trávicí trakt, zjistili až lékaři v Hradci Králové, kam se přestěhovala po rozvodu rodičů. Antirevmatika zlikvidovala střevní flóru a u Zdenky se rozvinula Crohnova choroba, neboli chronický zánět střev. Průjmy a nesnesitelné křeče břicha jsou od té doby běžnou součástí jejího života.

tak sem si rikal, ze by to treba pro nekoho, kdo resi Crohna, mohl byt stripek pravdy
preji hodne sily
s pozdravem
Michal


cimirek
Zasloužilý člen
Příspěvky: 493
Registrován: čtv 15 čer 2006 5:56
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od cimirek »



smajlicekk
Stálý člen
Příspěvky: 79
Registrován: ned 04 pro 2011 21:23
Dostal: 8 poděkování

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od smajlicekk »

Saint-Jimmy ahoj
tak byly to uz 4 navstevy, citim se rtochu lip, zmizelo sileny skrundani v brise,nafoukle bricho trochu splasklo, astma je uz taky lepsi, uz nejsou zachvaty tak intenzivni a netrvaji tak dlouho jako driv, prakticky je to za den hned dobry, driv se to tahlo treba tyden. jatra byly hodne spatny, ted jsou uz vycisteny, ledviny taky uzdraveny, ale porad plny z detoxikaci jak cisti organismum, ale potize s nimi uz nejsou. je to zalozeny hlavne nejdriv na vycisteni a zniceni plisni a bakterii, coz bylo doted. mam 2 kg dole, neboli bricho po jidle, nejsou krece, je vic energie. proste najednou si clovek uvedomi ze uz ho neco neboli, nebo mu neco nevadi jako driv, je to pomalu, ale dobre. jdu zase az za 5 tydnu, tak ted k tom zkousim jeste tu bramb.stavu podle Slavka protoze mam porad cukani v nohou a po ty stave se to docela utlumilo a stava mi chutna, tak uvidim. ahoj a napis jak se mas ty. S


Drta.tom
Stálý člen
Příspěvky: 70
Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
Bydliště: Brno, Přerov
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od Drta.tom »

Ahoj,
dlouho jsem už v tomto tématu nebyl.

Pro všechny s jakýmkoliv zánětem střev znovu opakuju:
vyskoušejte lékořici + B5 + B1 na nadledvinky. S vyjímkou B5 (např. produkt AkneB5) se jedná o levné věci.

Moje manželka měla v září po cca 2 letech naprosté pohody několik dnů menší krizi, kdy se objevila i krev ve stolici. Vyvoláno to bylo pravděpodobně:
1) vysokým stresem v práci
2) ale podezírám i Ivermectin, který v té době brala (snažíme se něco dělat s astmatem - astma souvisí s Filáriemi, na které Ivermecin zabírá). Před Ivermecinem totiž nebrala žádná antihelmika a je vysoce pravděpodobné, že její bývalá diagnóza souvisí i s motolicemi. Moje teorie je taková, že motolice u ženy jsou momentálně ve stavu, že na ně tělo nereaguje, ale Ivermectin (který na motolice asi nezabírá) je podráždil, na což reaguje tělo přehnanou aktivitou ve střevech. Ivermectin podezřívám proto, že se krvácení dostavilo vždy několikrát po aplikaci Ivermectinu (brala po týdnu). Takže v blízké době plánuju sehnat Praziquantel na motolice a další várku Ivermecinu. Jinak po Ivermecinu zatím žena nepoužila astmatický sprej, to ale odbočuju.

Této epizodky - za nic podstatnějšího to nepovažuju jsme se zbavili, několika denním užíváním hřebíčku v tobolkách velikosti 00 (3x denně 3 tobolky) + lékořice (+B5+B1) + občas (velmi málo - cca 5x za 14 dní) čaj Pankrean několik aplikací plazmy od Crafta, kterou vlastním (to jsme velmi flákali) - jen asi 3 aplikace, už ani nevím, co přesně jsem pouštěl, ale předpokládám motolice, tenkohlavec, Crohn-prvoci a viroidy (vždy puštěny všechny frekvence uvedené v CAFLU, rozvržené na cca 3/4 hod + 15 min frekvence na očistu lymfatického systému. Hlavní zásluhy připisuju hřebíčku a lékořici - může to být ale i jinak.

Tu lékořici brala žena v tobolkách, neboť volně na lžičce to nedokázala pozřít (což nechápu - dle mě je to v pohodě, akorát je to hodně sladké) - denně 3x tobolky 00 léhořice + 500mg B5 + 50mg B1 - čili velmi mírné dávkování. Každopádně si žena lékořici chválila, že ji dělá dobře na žaludek - takže Crohnaři, prokto-jánevímco apod. - vyzkoušejte, nic tím nezkazíte.

Užívání lékořice - zde obšlehávám můj starý příspěvek (dávkování dle zdravi-az)
lékořice v prášku 3x denně čajová lžička do jídla, nebo zapít vodou. Dá se sehnat na internetu za cca 150 Kč/kg + doprava
denně 1g vitamínu B5 - sehnat je docela oříšek - hledejte AkneB5
denně 50-100mg vitamínu B1 - dá se koupit v lékárně za cca 40 Kč
B1 a B5 ideálně rozdělit na 2 dávky během dne po jídle.

Upozorňuji, že B komplex vč. tzv. forte verzí nic neřeší - dávky B1 a B5 jsou zde směšně nízké.

Dobrá funkčnost nadledvinek souvisí s dobrou funkcí štítné žlázy - takže lugol + selén na podporu štítné žlázy také nebude od věci.


jarohiv
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: pon 31 pro 2012 8:02
Dostal: 4 poděkování

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od jarohiv »

Ako som porazil CROHNA

Co vsetko som skusal napisem po bodoch a dam ku tomu percentualne ohodnotenie co vsetko zabralo


(treba vyhodit z jedalnicku biele pecivo , mlieko a jest male davky jedla nieze sa najete vecer vela)

1. Breussova dieta 4 dni - 70 % (krvacanie prestalo hnacky su prec bolesti su prec akurat dieta sposobuje akusi unavu aj prebytky energie)
2. brobiotika tusim od biopron - 15% malo ale pomohlo hned nato som skusal bod 3
3. struhana mrkva najemno 70% aj jablka popri tom avsak samostatne, uhorky- tie velke salatove
4. vegetarianstvo 80 % (tiez som sa tomu prestal venovat)
5. leceni vodou 85 % - lieci to asi 31 chorob najdi na google hodinu pred a hodinu po nesmies ziadne jedlo
6. CocaCola prava 65% - zaujimave ale mne to pomahalo asi popri jedle mohol som zjest skoro vsetko
7. zahrievanie tela 75% ci uz elektricka deka alebo vankuse co sa plnia horucov vodov pod perinu a pekne v teple (bacha na prechladanie spusta to zapal a hnacky
8. Zapper - neviem bol som skoro zdravy, neviem ci pomohol mal som dobre vysledky ale choroba nebola uplne prec (neprejedajte sa vecer)
9. termalne kupalisko 75% casto som sa citil dobre po zahriani tela na 43 stupnov su vsade aj okolo BA
10. Vitamin C 85% daj si kazde 2 hodky 500ku C aspon 5x po sebe / nekombunuj liecby hlavne nie C a MMS
11. MMS 100% 3kvapky kazdu hodinu 8 Hodin po sebe asi tyzden a dorazil som crohna (neber nic co obcahuje vytaminy) znova som jedol krupicu jogurty mlieko rozky ale uz si davam aj tak bacha, lepsie ostat vegetarianom ako otravit sa dakym mliekom
12. bilinne caje pomahaly malinko ale pomohly, dalej pomohol zazvor cesnak


moc liecbu nekombinujte

kombinovat mozete bod 5,6,7 s ktorymkolvek bodom moze to mat alergicke reakcie

Ostante pri bode ktory vam lieci chorobu co najdlchsie a nakoniec dorazka MMS

MMS vraj nie 100% neucinkuje na plneho crohna ako kdo treba skusat viac


martinsos
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: sob 23 bře 2013 19:20

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od martinsos »

Ahojte mám Crohna aj na tenkom aj hrubom čreve , prešiel som skoro všetkými ortodoxnými liečbami, skúšal som rôzne doplnky (chlorella, aloe vera, mumio), poribotiká... Nedávno som čítal toto fórum a potom aj pár ďalších článkov o tom , že crohna spôsobuju paraziti (motolice?) , chcem sa spýtať či je lepšie použiť na vyhnanie parazitov túto kúru http://www.jukl.sk/protiparazitalny-balicek/d-70717/ , alebo je lepšie použiť Praziquantel (pre rybičky) http://www.numa.sk/produkt/prazikvantel-10g , alebo zobrať od dr.Pravdy originál z nemecka v práškovej forme, pri cene 1g-7e (o dosť drahšie)?
Ďakujem


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od Slavek Krepelka »

martinsos píše:Ahojte mám Crohna aj na tenkom aj hrubom čreve ,....
Jako nejúspěšnější metoda na Crohna se jeví transplantace střevní flóry ze zdravého člověka. Rozmíchá se jeho "výtrus" ve vodě a aplikuje se jako klystýr. Z klinických testů to vychází mezi 75-100% efektivností. Jak kdy. Mám pocit, že ty rozdíly výsledků budou danné výběrem dárců, spíše než z jakéhokoliv jiného důvodu. Pokud to napoprvé nevyjde, určitě opakovat od jiného dárce. Jako alternativu vidím miniklystýr vodou z rybníka, řeky, jezera někde z blízkosti rákosí, samozřejmě v teplé sezóně. Akorá si dát pozor, aby nešlo o vodu, kde je dobrá šance, že bude chemicky znečištěna a nenabrat do klystýru i pulce atp. :D

Jinak parasity ze střev a jater a asi odevšud vyžene i vlastní moč. Ověřeno a vyzkoušeno "vědecky" i prakticky. Vlákno Urinoterapie.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
martinsos
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: sob 23 bře 2013 19:20

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od martinsos »

Ahoj díky za odpoveď nemáš nejaký material k tomu , kde by som si mohol o tom viac prečítať ? :)


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od Slavek Krepelka »

martinsos píše:Ahoj díky za odpoveď nemáš nejaký material k tomu , kde by som si mohol o tom viac prečítať ? :)
Pokud anglíš, tady můžeš začít. http://en.wikipedia.org/wiki/Fecal_bacteriotherapy Pod stránkou máš spousu dalších odkazů. Pokud neanglíš, nejsem momentálně v pozici něco moc překládat a je to tedy na tobě se buďto spokojit se strojákama, nebo snad někoho kdo ti pomůže, třeba z rodiny, či známých.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Slavek Krepelka píše: .... Pokud anglíš, tady můžeš začít. http://en.wikipedia.org/wiki/Fecal_bacteriotherapy
:bhead: Jsem do toho jenom juknul a týká se to i Parkinsona a Cukrovky, takže toho asi bude víc a mě nezbývá, než se do těch fekálií zavrtat. Ne že bych se v nich kdy před tím nevrtal, ale to bylo fyzicky :D

Jinak, jsem si naprosto jistý, že jsou v tom léčení zamotaný i bakteriofágy, na což je tu docela čerstvé vlákno http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=3504 díky Anrimu :good: Projdi si to taky. Pokud bys měl chuť si to nechat znechutit doktorama blábolícíma o parasitech od dárců a podobně, aby si na to člověk netroufl náhodou po domácku, klystýr se dá samozřejmě odfiltrovat a mohl by na to stačit už i filtr na kafe, ale lepší zjistit. Odfiltrovat bude nepoměrně spolehlivejší řešení než spoléhání se na všecky MuDrcovské parasitologické testy, které jsou v podstatě úplně k hovnu. To už mám taky ověřené.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
martinsos
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: sob 23 bře 2013 19:20

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od martinsos »

Ok ďakujem , prečítam si aj to vlákno :)


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od Slavek Krepelka »

martinsos píše:Ok ďakujem, ....
Jen ve zkratce. Do teď jsem projížděl a stahoval odkazy jen z té Wiky a dostal jsem se jen do půlky z nich. Už jenom z abstraktů (výcuců) je nad slunce jasné, že metoda je těm lumpům známa od nepaměti, ve veterinařině se používá velice úspěšně podle nich desetiletí, ale lžou jak když tiskně, je to daleko starší. Dělalo se to už ve starým Egyptě.

Narazil jsem na jeden abstrakt, kdy to někdo pozjišťovával u "partyzánů", co si to dělali po domácku. Bylo jich ke dvaceti a 100% úspěšných vyléčení.

Jeden abstrakt napoprvé vyléčených 16 z 19ti, všecko jeden dárce, důvod proč 3 nevyléčení neznámý. Úspěch-neúspěch kůry se nepodařilo připíchnout na žádná kriteria zdravotních testů. Nebyly nalezeny žádné souvislosti. Zopakovali u 3 nevyléčených a další 2 z nich se narovnali. Tím teď s fekáliema končím, ale časem se k tomu vrátím.

Hlavní příčinou podle MuDrů to vypadá exklusivně (ale nevěřím jim) na clostridium diffidum bakterie. Je to nákaza téměř exklusivně obdržená pacienty ve špitálech, kde se clostridium množí jak vzteklý, nikdo prý neví proč ale samozřejmě v tom maj u pacošů prsty i antibiotika a to MuDři vědí taky.

Z nějakého záhadného důvodu se metoda nechytá i když je ofiko medikálně mnohonásobně klinicky ověřená už víc než padesát let. Ořezávaj místo toho střeva, protože jsou Crohn a Vředová Srajda "neléčitelné" nemoce. Je Ti jasný proč jsou neléčitelné? Lžou, vydíraj, okrádaj a mordujou. To to je dokonce ofiko povolené FDA a já Ti řeknu proč. Protože to má vysezené právo, byvše v používání minimálně 50 let před založením této zločinecké organizace.

Asi tak. S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
martinsos
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: sob 23 bře 2013 19:20

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od martinsos »

No po tom čo som mal z liekov útlm kostnej drene , sa už chcem vyhnúť liekom ,biologickým liečbam a kadečomu čím najdlhšie, no momentálne mám hnačky skoro mesiac , mierny zápal v krvi (crp 31) a mávam teploty 37,3-37,5°. Práve skúšam kurkumín , čo som sa dočítal , tak to vraj blokuje TNFa tak isto ako biologická liečba ,len bez vedlajších učinkov, beriem to 2 týždne a zdá sa mi že hnačkujem ešte viac ... Pred kurkumínom som bral chllorelu , nula bodov žiadny efekt. Bral som C vitamín 2g denne ani z toho som necítil nejakú zmenu. Bral som múmio tiež nič. Bral som anglické probiotiká (30 miliardové) tiež žiadna výrazná zmena. Bol som u pár liečitelov ani jeden mi nepomohol... Bral som aloe vera tiež nič. Pijem denne repík čaj , zelené čaje no nevidím tiež žiadny rozdiel.
Teraz posledné dni čítam o tých parazitoch a neviem či je to zase ďaľšia vec , ktorú kúpim (Praziquantel) a nepomôže ,prípadne ešte aj zhorší stav , alebo čo mám zvoliť na akú alternatívu sa zamerať , lebo na nete sú kvantá liečob crohna od marihuany, Naltrexone, mms, rôzne prístroje(zapper?), rôzne prípravky (chlorella, spirulina, zelený jačmeň, kombucha, colonix, kurkumín, vo vode rozpustná vláknina atď) až po živú stravu. Nerátam rôzne reiki a takéto veci... O tej transplantáci od druhého človeka, nie je tam riziko získania nejakej infekcie, žltačky a ja neviem čoho keďže v čreve sú z crohna ranky?


cimirek
Zasloužilý člen
Příspěvky: 493
Registrován: čtv 15 čer 2006 5:56
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: Crohnova choroba - co zvolit?

Příspěvek od cimirek »

martinsos píše:No po tom čo som mal z liekov .....
citace z knížky: Kalísie voňavá, Emil Václav Havelka
Crohnova choroba, regulace průjmů, zácpy,kolitida
Dva velké listy dáme na 4 dny do ledničky. Poté listy rozďrtime a dáme
do 1 litru teplé vody. Vaříme na mírném ohni 20 minut. odvar uložíme do deky
a necháme louhovat jeden den. Pak používárne, 4x denně 40 minut před jídlem
po dobu 7 dní. Stejně dlouho pak uděláme přestávku. CeIý cyklus opakujeme
minimálně do ustoupeni potíží

event.
http://ulozto.cz/xWFtkcw/kalisie-vonava-pdf


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“