Ahoj kluci,
taky po čase zkusím vyplodit něco ze své kebule
.
Kutz asi správně odhadl Ive, že potřebuješ dobít baterky. Je to přesně ten samý proces jako všude kolem. Prostě vše je o rovnováze. Ta se ti Ive prostě časem rozhodí, člověk se pak cití slabší, že by nejraději se vším seknul apod.. Naštěstí pokud člověk tyto stavy bere jako dobrou duchovní výchovu, pak ví že v ten moment by měl vypadnout pryč z města či dílny a měl by fičet zcela sám na oblíbené místo v lese či někde na kopci.
A nechat za sebou všechny i ty nejbližší, jen tak to funguje naplno.
Ale u mě to funguje parádně. Stačí mi opravdu jen pár hodin v mých milovaných horách a je klid. Prostě vypnu mozek a nechám pracovat duši a jiné smysly. Stačí přistoupit ke stromu a nechat v sobě proudit jeho mízu, jeho sílu.
Bohužel právě pracovní povinnosti v tomto světě a snaha zajistit rodinu alespoň v základních materiálních věcech dnes mnoha lidem velmi omezuje kontakt s duchovnem - přírodou. Prostě zbývá minimum času.
To je prostě ten civilizační nádor uvnitř těla, který v nás bují každým dnem a čím více vyhrává on tím více je těžké se pak vrátit zpět.
Toto forum je jedno z těch míst, kde se najdou lidé stejného duchovního cítění a zároveň chtějí přispět ke změně i tím co nás do konzumního stavu dostalo - vývoj a komerce techniky bez ohledu na přírodu.
V tomto výdobytku civilizace lze také najít pomocnou ruku při boji s civilizačními asepkty.
Už jsem to někde opakoval. Prostý kontakt nás jako lidí, kteří by se bez internetu asi těžko našli, mohli se sdružit v komunitu stejně pozitivního myšlení a až jednou padne i ten internet, budou vědět kde se najdou.
To je kouzlo setkání které nám net dal.
Prostě je dobré vědět, že člověk není ve svém pozitivním myšlení sám, že i kdyby nás tu bylo jen pár, tak tu stále jsme - je tu naděje.
V souvislosti s tím zde dávám odkaz na jeden (mě již nepřekvapující) článek lidského barbarství a nekonečné honby za ziskem a konzumem.
+ je to, že jsou stále i lidé kteří to vidí stejně jako my - prostě lidský hyenismus.
http://www.changenet.sk/?section=forum&x=263139
[/url]
všude je a bude + a - . A mezi tím něco co má neskutečnou a nekonečnou sílu to měnit oběma směry, ale vždy k rovnováze. Jen to najít a umět použít (a nikdy nezneužít).....