Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%

Celkem hlasů: 552

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Příspěvek od Palo »

anlien píše:Vysvetlite mi jednu vec.
Jsi nějak mimo mísu. Asi bys měl investovat nějaký ten čas a pročíst si tohle vlákno. Na ty Tvoje blbý dotazy tu zřejmě nebude mít nikdo náladu odpovídat.

Taky si pročti vlákno Nejen Ing. Bláhová:
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=2713

A taky není špatný vlákno MUDři versus alternativka:
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=1517

abys se dostal trochu do obrazu...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
anlien
Stálý člen

Příspěvek od anlien »

palo: toto je diskusné fórum a nevidím dôvod prečo by nemal somnou niekto diskutovať.
Z tvôjho pohľadu ak niečo nezapadá do tvojho rámca je to "blbý dotaz".
Neviem či si si všimol prístup niektorých ľudí na tomto fóre na moje otázky typu uživateľ
LEX a spol. Ich správanie tiež o niečom vypovedá.

mahatma

Příspěvek od mahatma »

anlien, tak načo sem lezeš, keď veríš lekárom, vedeckým štúdiám. použi tú vec medzi ušami a urob si vlastný záver. ale prevziať zodpovednosť za vlastné zdravie sa Ti nechce? zodpovednosť prehodíš na lekára?
polož si pár otázok :
prečo zvieratá ( aj chované iba v byte ) je potrebné pravidelne odčervovať aby boli zdravé?
prečo sa u nás podľa lekárov parazity takmer nevyskytujú a v okolitých krajinách kde majú lepšiu diagnostiku sa vyskytujú omnoho viac?
a ešte jedna poznámka - vieš aký je základný rozdiel medzi veterinárnou a humánnou medicínou? vo veterinárnej prináša pacient úžitok keď je zdravý, v humánnej keď je chorý....

ale radšej pracuj a behaj po dobrých doktoroch... oni vedia iba to, čo im v škole povedali... viem o čom točím, brat je lekár a má vlastnú kliniku ( mimo európy )

MIRKO
Zasloužilý člen
Dal: 490 poděkování
Dostal: 228 poděkování

Příspěvek od MIRKO »

Anlien=Neoanthropus v novém kabátě?...s trochu jinou rétorikou!!!Škoda naší energie!M.

Člověk není poražen, je-li sražen k zemi.
Poražený bude jen když na té zemi zůstane.
anlien
Stálý člen

Příspěvek od anlien »

mahatha:
neporovnavajte tu ludi so zvieratami. Clovek kt. dodrziava zakladne hygienicke navyky parazity nema, co vy snad ako pes oblizujete vsetko co lezi na zemi ci dokonca aj vas otvor tam dole?? o tom silno pochybujem odporucam sa zamysliet a neverit vsetkemu co citam.

a ešte jedna poznámka - vieš aký je základný rozdiel medzi veterinárnou a humánnou medicínou? vo veterinárnej prináša pacient úžitok keď je zdravý, v humánnej keď je chorý....

Bavíme sa o parazitológoch a epidemiológoch nie o lekároch. Ti si robia svoju prácu a lekári zas svoju.

Máte niekto nejakú vedeckú štúdiu podporujucu potrebnost odcervovat ludi v strednej Europe?

mahatma

Příspěvek od mahatma »

a koho mám kurva porovnať? keď so zvieratami máme tých istých parazitov? prečítaj si tých 155 strán + pár stoviek odborných štúdií na ktoré nemáš čas a potom mudruj. venujem sa zdraviu prakticky vyše 20 rokov a takýchto géniov mám najradšej. sám nič neurobíš, iba pýtaš urobte a dajte mi... s tým bež do prdele.
Naposledy upravil(a) mahatma dne čtv 20 zář 2012 8:35, celkem upraveno 1 x.

mahatma

Příspěvek od mahatma »

ešte dovetok k diskusii. magori si mýlia diskusiu s dokazovaním svojej pravdy... dokážte mi, dajte mi dôkazy, povedzte mi. keď niekto odpovie, vyvracajú mu jeho odpoveď... to nie je diskusia... diskusia je výmena názorov a hlavne praktických skúseností, nie pičovín z internetu a "vedeckých poznatkov"
takže drahí diskutujúcim nikto vás o svojej pravde presviedčať nebude... pravda nie je iba jedna... každý máme svoj uhol pohľadu, svoje skúsenosti a tie sú neprenosné...
poznámka špeciálne pre prípady typu neoantropus a anlien - prišli ste sem obohatiť fórum, alebo honiť si ego a potvrdiť si svoju pravdu? tak prajem príjemné prajem honenie...

honza_ku
Stálý člen
Dal: 24 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Příspěvek od honza_ku »

Nevím jak ostatní, ale já osobně toto fórum beru jako sbírku informací a zkušeností ostatních lidí. Velice oceňuji, že vůbec někdo dává informace takhle "na stůl". Následné závěry, ať si udělá každý sám. Není to o přesvědčování kohokoliv o čemkoliv, ale primárně o sdílení informací. To je největší hodnota tohoto fóra.
Můj názor.

Cizákům zmar! ;-)
honza_ku
Stálý člen

Příspěvek od honza_ku »

anlien píše: Apropo parazity sa daju zistiť v krvonom rozbore ten marker sa nazyva imunoglobulin E a jeho veľmi zvýšené hodnoty napovedajú o boji organizmu s parazitom.
Tohle přece neplatí. Pokud má někdo zvýšený IgE marker, tak může být například alergik a těch příčin může být samozřejmě více (zkus třeba google ;-), nebo wikipedii http://cs.wikipedia.org/wiki/Alergie). Tedy neplatí tebou definovaná jednoznačná vazba mezi zvýšeným IgE markerem a parazitálním napadením daného člověka.
Platí, že si závěry udělej sám, informace pohledej z různých zdrojů, porovnej se svými příznaky a uvidíš sám, kam ti tvá inteligence napoví cestu.

Tento příspěvek jsem napsal primárně pro ostatní čtenáře, aby si nevzali do hlavy tu rovnost, že "pokud mám zvýšený IgE, tak mám jasně parazity". Toto takto nefunguje jinde, než u anliena. ;-)

Cizákům zmar! ;-)
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

anlien píše: Máte niekto nejakú vedeckú štúdiu podporujucu potrebnost odcervovat ludi v strednej Europe?
Čmuchej šmudlo. Můžeš začít na WHO. A nedej se mýlit, úkoly za Tebe dělat nehodlám. Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Igi
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igi »

anlien píše:Vysvetlite mi jednu vec.
Ak by sa parazity u ľudí vyskytovali vo väčšej miere edipemiologovia by ako prví boli tí kt by poukazali na nutnost zavedenia antiparazitnej profylaxie. .... Nechcem tu nikoho ani nič odsudzovať, len sa snažím používať hlavu a neveriť všetkému čo čítam.
Anliene, nejsi ty tak trošku schizofrenik? Na jednu stranu tady přesvědčuješ o tom, že parazity člověk téměř nemá a na druhé straně tady žádáš návody a chceš si kupovat ivermectin.. Být adminem, tak jeho příspěvky promažu- dohadování se o tom jestli parazity jsou nebo nejsou se tu myslím už někde řešili a je to zbytečné to tu pořád omílat dokola.

Citaci jsem zkrátil, pokud někoho zajímá celá verze, ponechal jsem zde dostatek slovních vazeb na okopnutí do vyhledávače.
..............
Už jsem se vrtěl na židli z týhle diskuze a naprosto souhlasím, že je to dohadování naprosto nesmyslné. Nicméně, obsahuje pár dobrých odkazů které se vracejí k podstatnému a tudíž jsem to za sebe zatím nechal. Nicméně, pokud by mělo vlákno nějak moc dál pokračovat v tomto duchu, odstraním celou sérii jako obvykle do vlákna "V Hádanicích" a tam si můžete pokračovat do omrzení. Pokud některý z ostatních moderátorů uzná za vhodné tyto výkřiky do tmy někam odundat hned, taky dobře.
...............
Jako poslední, udělování jakýchkoliv rad souvisejících se zdravím člověka komukoliv jesti ilegální činnost, pokud se jí nedopustí MuDr. Vřele nedoporučují tak činit. Je rozdíl ve formulacích: "Já bych si vzal", "Já mám takovou zkušenost", "Tamten dělal tohle", Tamten říká tohle", Já jsem si pomohl tím a tím" a mezi "Udělej to a to ...", "Vezmi si tolik a tolik toho a onoho ...". Vřele tedy nedoporučuji dohledávat informce druhým, pokud je náhodou nemilujeme a podávat jim to na talíři jako fakta bez "Já bych si vzal..." "Já jsem se dočetl ... "Tamhle říkají..." atd. Nevíte s kým mluvíte. SDK.

Niky
Starší člen
Dal: 84 poděkování
Dostal: 81 poděkování

Příspěvek od Niky »

anlien, ver si comu chces. ja som mala vazne zdravotne problemy, velmi vazne, a krv mi brali nespocetne velakrat, a napriek mojmu zjavnemu upadku, neustalemu chudnutiu som mala krvne vysledky ukazkove. ziadne IgE zvysene, ale absolutne, dokonale hodnoty vsetkeho, moja krv klame a nikto nevie preco. a ked uz bola lekarka bezradna, sama mi povedala, ze to mozu byt aj parazity a spravila mi na ne testy, samozrejme negativne. no ale uz mi vnukla tu myslienku a tak som sa vydala po tej osi. a opakujem, ak by to neboli oni, tak preco mi antiparazitika vyrazne pomohli a videla som ich v h...e, ked to uz musim tak sprosto napisat??? je mi to jedno, mysli si co chces, ale mne zatial jedine pomohli

Niky
Starší člen
Dal: 84 poděkování
Dostal: 81 poděkování

Příspěvek od Niky »

a inak, IgE byva zvysene ci uz pri parazitoch alebo alergiach (ale teda, je dost zrejma suvislost medzi parazitmi a alergiami). ja som bojovala s alergiami od decka a nikdy som IgE zvysene nemala, takze som nemala ziadne alergie? to sotva, kedze som brala na ne aj lieky bez ktorych sa mi v urcitych mesiacoch pomaly nedalo existovat. krvne testy nie su dokonale a stale je vela roznych neobjasenych individualnych veci, co mozu krvne vysledky skreslovat a niekoho krv rovno drzo klame

honza_ku
Stálý člen

Příspěvek od honza_ku »

Ještě k danému tématu přidávám jeden link: http://www1.lf1.cuni.cz/uim/mater-nrl/R ... _CM_E3.pdf ,kde sami nejpovolanější přiznávají, že je cizáky opravdu těžké diagnostikovat.

Vybral jsem pár statí z odkazu:
  • "V našich podmínkách patří k nejčastěji diagnostikovaným tkáňovým helmintózám larvální toxokaróza, která je u nás autochtonní, podobně jako alveolární hydatidóza (echinokokóza). S larvální toxokarózou se u nás setkala zhruba pětina populace, většina případů však probíhá bez závažnějších klinických projevů."
  • "Za poslední tři roky bylo v ČR prokázáno sedm případů onemocnění, lze však předpokládat, že jejich počet bude v budoucnu narůstat."
  • "V posledních letech se v Evropě objevují onemocnění, která jsou vyvolána parazity cizopasími za normálních podmínek u zvířat."
  • "Slabé nákazy mohou probíhat inaparentně, a pokud se obtíže objeví, dochází k nim, na rozdíl od bakteriálních, virových či protozoárních infekcí, za dlouhou dobu, řádově po měsících až letech. Stanovení diagnózy během počáteční fáze infekce může být obtížné i proto, že vývoj proti nim namířené imunitní reakce je pomalý. Tato skutečnost pak znemožní získat během prvních týdnů až měsíců po infekci jednoznačné výsledky zobrazovacími, sérologickými i parazitologickými metodami. Stanovení správné diagnózy může komplikovat i rozvoj tzv. přechodných symptomů, které se objevují v době migrace nezralých parazitů různými orgány. Tyto příznaky zpravidla do 14 dnů mizí i bez terapie."
  • "V řadě případů mohou být problémy se stanovením diagnózy způsobeny i tím, že se jedná o vzácná onemocnění a při vyšetření pacienta se na ně nepomýšlí. Při hodnocení klinických projevů infekcí se také mohou opominout důležité anamnestické údaje (především cestovatelská anamnéza) a potřebná laboratorní a zobrazovací vyšetření"
  • "Závěr: Z diagnostického hlediska patří tkáňové helmintózy mezi nákazy, které se prokazují obtížně, neboť řada z nich může mít časově dlouhé asymptomatické období. Pokud posléze dojde k rozvoji klinických obtíží, pacient ani ošetřující lékař nepomyslí, že k nákaze mohlo dojít i před dlouhou dobou."

Cizákům zmar! ;-)
alfka
Starší člen
Dal: 25 poděkování
Dostal: 231 poděkování

Příspěvek od alfka »

Ahoj všem,

chtěla bych vás poprosit o radu, když si vezmu ráno Praziguantel, tak třeba ještě večer cítím jeho chut, myslím že žaludku, řekla bych, že mám tím pádem málo žaludeční kyseliny. Složitou cestou jsem sehnala léky z Egypta na tasemnici, po které by měla exnout. No tento víkend se na to chystám, protože mám na to po dlouhé době volný víkend. Nebude to k ničemu, když bych nedala HCL? Hcl bohužel doma nemam, tak přemýšlím jak jinak to vymyslet, respektive jak jinak žaludeční kyselinu podpořit. Co vy na to, díky za názor :) pa Alfka.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“