Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování ...
-
- Stálý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 24 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování .
Pokud vím tak je vyrábi Kavalierglass v Sázavě
-
- Stálý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 24 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Jó, není nad bylinkový čajíček s drceným sklem. To sebere tasemnici a škrkavky ve střevě i v čaji z ostřice. Teď ještě jak to zařídit, aby to nevzalo i střevo a pijana. Takže bacha, jak vlastně by byl mlejn konstruovanej. Rozhodně to nemůže být klasický kulový mlýn. Totéž platí o šutrech z potoka, křemenech a žulách atd. Nejdál bych se odvážil jít do dolomitu, z toho se dá prach dlabat bez rizika poškození střevní stěny.
Koule nesměj bejt kovové? A z čeho chceš Jardo vyrobit buben mlejna, protože ten mlejn, alespoň klasickej kulovej, taky dostává na triko a omílá se? Takže snad jedině to krájet pazourkovým nožem na dubovým prkýnku.
Ale abys neřek, že jsem rejpal a nic nepřihodím. .... Když roztočíš lopatky vířidla v metr průměr bubnu a tím vzduch a cokoliv na 30 000 a víc otáček, pomele to na fajnový prach cokoliv a zatraceně rychle. Alespoň to někde někdo tvrdil a taky prakticky zkoumal, že prý na zpracování odpadků a rud. Taky nějaký zajímavý vynálezce a nemám důvod o tom pochybovat. Slehla se po tom pokud vím zem, ale za to někdo začal mlít železnej a hliníkovej prach na nevídaně jemné částečky a odzkoušel tu směs před pár lety na třech věžích v YoueSovicích. Jenže takovej mlejn asi zase nepůjde umotat z dubu. Ze smaltované oceli .... o tom už by se dalo uvažovat.
Ahoj, Slávek.
Koule nesměj bejt kovové? A z čeho chceš Jardo vyrobit buben mlejna, protože ten mlejn, alespoň klasickej kulovej, taky dostává na triko a omílá se? Takže snad jedině to krájet pazourkovým nožem na dubovým prkýnku.
Ale abys neřek, že jsem rejpal a nic nepřihodím. .... Když roztočíš lopatky vířidla v metr průměr bubnu a tím vzduch a cokoliv na 30 000 a víc otáček, pomele to na fajnový prach cokoliv a zatraceně rychle. Alespoň to někde někdo tvrdil a taky prakticky zkoumal, že prý na zpracování odpadků a rud. Taky nějaký zajímavý vynálezce a nemám důvod o tom pochybovat. Slehla se po tom pokud vím zem, ale za to někdo začal mlít železnej a hliníkovej prach na nevídaně jemné částečky a odzkoušel tu směs před pár lety na třech věžích v YoueSovicích. Jenže takovej mlejn asi zase nepůjde umotat z dubu. Ze smaltované oceli .... o tom už by se dalo uvažovat.
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
To jo, jsem moc rád, že přemýšlíš za mne... víc hlav víc rozumu. Potíž je v tom, že není přípustné používat jakýkoli kov v mletí bylinek. Ani se technologicky používat nesmí skrze degradaci účinných látek.....
Z matrjálů na buben mlýnu bych si cenil nejvíce dubu nebo buku. nechal bych v něm vrtět ty koule naprázdno pár dní a povrch by se zatemoval a byl by klid . Mlel bych tak 5 bylin, na každou jeden válec a na chemii jeden univerzál.
Kamenné koule se používají standartně, stejně jako porcelánové. Ale oni používají silonové válce, ale čert věř silonu.... vidíte, jak se v tom motám... jak maďar v kukuřici.
Z matrjálů na buben mlýnu bych si cenil nejvíce dubu nebo buku. nechal bych v něm vrtět ty koule naprázdno pár dní a povrch by se zatemoval a byl by klid . Mlel bych tak 5 bylin, na každou jeden válec a na chemii jeden univerzál.
Kamenné koule se používají standartně, stejně jako porcelánové. Ale oni používají silonové válce, ale čert věř silonu.... vidíte, jak se v tom motám... jak maďar v kukuřici.
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Já to vidím zas tak, že spousta lidí říká věci, který jsou poněkud zavádějící. Podívám-li se na Schaubergra a jeho výzkumy a stejně tak pokud se podívám do zkušeností v potravinářském průmyslu, jeden kov mi vychází jako naopak velice prospěšný a tím kovem je měď. Navíc má specifickou váhu skoro dvakrát tolik co železo a vytvrdí se mechanicky. Ahoj, Slávek.jarda ovčák píše: Potíž je v tom, že není přípustné používat jakýkoli kov v mletí bylinek.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Nazdar Cimírku . Možná. Mluvil jsem jenom s tím, že o mědi to celkem vím, jednak ten Schauberger a jednak pivovary, lihovary, rozvody pitné vody. Upouští se od toho ne kvůli problémům s mědí jako takovou, ale kvůli ceně mědi, je to drahý materiál a je to i dražší na výrobu a spotřebu materiálu díky nižší pevnosti a vyšší specifické váze. Používá se ale čistá. Pedpokládám, že s mosazí může být poněkud špatná zkušenost, ale jaká, to nevím. Hmoždíře pokud vím se dělaly hlavně z bronzu, ale mosazné asi taky. Nicméně kromě kohoutů na vodu atp. a vnějších klik, pantů, držadel a ozdob jsem na potravinářských výrobcích mosaz neviděl, nic ve styku s produktem, kromě těch kohoutů.cimirek píše:A co mosaz? Hmoždíře se z ní dělaly.
Pokud vím, tak některé kuchařky taky už dávno tvrdily, že na krájení kde čeho se nemají používat ocelové nože, ale jenom nerez. že ocel prý niží enzymy a vitamíny a kde co. Jenže to taky zase mluvíme o mokrých produktech a ne suchých. Na suchým to nemá šanci reagovat, ale pokud by to šlo ze mlejna a v produktu by bylo nějaké to otřené železo, v čaji to zmokrá a tam už problém do nějaké míry asi být může. Co dokáže zinek z mosazi nevím, ale zinek je v potravinářství neslýchaný a bude pro to důvod.
Ahoj, Slávek.
-
- Zasloužilý člen
Takže, nádhera. Já balancuju mezi moderníma technologiema a názorama prvotřídních bylinkářů a řek,zaříkávaček a vědem, které sice polemizovat moc nechtějí, ale výsledky jejich práce jsou neokecatelné.
měď kupodivu je krom cínu jediným kovem, co je přípustný pro styk s čímkoli. vůbec se mne neptejte proč, po to nepátrám, pouze jsem to přijal jako fakt.
Jak jsem psal, jedná se o suchou a studenou cestu. Jediné teplo je lidské a voda na zapití. O nerez fakt nikdo nestojí a spíše je přípustné dřevo, i silon. ta měď je zajímavá. třeba by se nějakým provozem s ocelovýma koulema utužila, zhutnila.
Já se názorově zasekl mezi dřevem, mědí a kalenou uhlíkovou ocelí bez legur ostatních kovů.
Nejedná se o potraviny, ale o léky v malých dávkách.....
měď kupodivu je krom cínu jediným kovem, co je přípustný pro styk s čímkoli. vůbec se mne neptejte proč, po to nepátrám, pouze jsem to přijal jako fakt.
Jak jsem psal, jedná se o suchou a studenou cestu. Jediné teplo je lidské a voda na zapití. O nerez fakt nikdo nestojí a spíše je přípustné dřevo, i silon. ta měď je zajímavá. třeba by se nějakým provozem s ocelovýma koulema utužila, zhutnila.
Já se názorově zasekl mezi dřevem, mědí a kalenou uhlíkovou ocelí bez legur ostatních kovů.
Nejedná se o potraviny, ale o léky v malých dávkách.....
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Jardo, ta měd se v tom mlejně omlátí do nějakých 2-3 mm hloubky do tvrda a velice rychle. S tím bych se vůbec netrápil. Pokud s ní nemáš problém, je to podle mne to nejjednodušší řešení a ty lidi, co Ti přihodil myslím La, to určitě zmáknou vyrobit. Nevím, jak by to kdo vyráběl, ale pokud to bude kovat, bude to tvrdý jak štolverk už z výroby. Pn na měď každej kouká jak na měkký kov a celkem je to běžná zkušenost, ale ona se dá vybouchat až do křehka. Pokud se dá i cín, pak i skutečně cínovej bronz. Bacha na Ameriku, tady ti osli říkaj mosaz (brass) mnoha bronzím a bronz (bronze) mnoha mosazím. navíc ne každá bronz je cínová. Limeys (Anglání) na tom nebudou o nic líp.jarda ovčák píše:Takže, nádhera.
Ahoj, Slávek.
-
- Zasloužilý člen
Mno, takže veni vidi vici..... teda, vici jen kousek, ale lepší než rezatým drátem do oka.
Kování mědi mám v malíčku. Teda, né já, ale kamarád zvonař kovolijec ladí zvony zhutnováním matrjálu a má bronzovou sekyru, meč i vrtáky. Měd mu činit potíže nebude.
Když seženu čistější měď, nechám si to ulejt, na soustruhu doladit, nějaké bočnice a budem vrtět.
lepší to být nemůže. Díky moc.
Kování mědi mám v malíčku. Teda, né já, ale kamarád zvonař kovolijec ladí zvony zhutnováním matrjálu a má bronzovou sekyru, meč i vrtáky. Měd mu činit potíže nebude.
Když seženu čistější měď, nechám si to ulejt, na soustruhu doladit, nějaké bočnice a budem vrtět.
lepší to být nemůže. Díky moc.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Elektrická měď, aspoň tady, je 99% měď a 1% kyslík, kromě stopových. V Evropě to nebude jiné. Ahoj, Slávek.jarda ovčák píše:Mno, takže veni vidi vici.....
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Klejotok ... Kadidlo ...
... no, nevím estli zrovna ta třešňová míza má správný kadidlový složení ... ... http://www.aktuality.sk/clanok/210076/k ... ve-ucinky/ ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
Je blbost použít místo pístnice pro pohon podavače plechu ze svitku k výstředníkovému lisu lineární motor?
Krok bude max 10 mm. Místo uchopovacích pístnic elektromagnety?? Chci se vyhnout pneumatice, kompresory hlučí a smrdí....
Krok bude max 10 mm. Místo uchopovacích pístnic elektromagnety?? Chci se vyhnout pneumatice, kompresory hlučí a smrdí....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 60 poděkování
Prosím, máte někdo povědomí, jestli byla přeložena do češtiny kniha laurence gardnera ztracená tajemství posvátné archy ( lost secrets of the sacred ark )
a pokud ano, kdo ji vydal ?
a pokud ano, kdo ji vydal ?
Zkus se podělit o své zkušenosti namísto hlásání své pravdy. Jsem huhu
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Zkusil bych
http://www.eminent.cz/autor.php?aut_id=199
http://www.b-a-n.cz/e-shop.php
jestli to vyšlo v češtině mělo by to být v databázi http://www.cbdb.cz/knihy
http://www.eminent.cz/autor.php?aut_id=199
http://www.b-a-n.cz/e-shop.php
jestli to vyšlo v češtině mělo by to být v databázi http://www.cbdb.cz/knihy