Dovolil bych si poněkud oponovat. Je pravda, že bicarbona odklidí všechnu HCl než projde žaludkem, ale pokud je to jenom jednou denně, zas tak o moc asi nepůjdea dá se vždycky mezi tou melasou atd. dodat, což by mohlo být i docela fajn vylepšení. HCl produkovaná žaludkem nemá šanci vyreagovat všecku bikarbonu v dávce melasy, nebo sirupu s bicarbonou a většina tý bikarboony se nutně musí dostat přes bachorek a hlavně dvanáctník do tenkýho střeva. Jednoducé cukry včetně řepnýho se vstřebávají rovnou a je šance že ssebou tu bikarbonu přes střevní stěnu protáhnou, jaksi jí otevřou dveře a stejně tak minerálům. Taky je šance, že pokud jsou ve střevě parasiti, alespoň některým se z toho udělá mdlo a vyputujou, stejně tak snad nějaká ta Candida. pokud to teda dlabal někdo, kdo měl už parasity celkem vyřešený, moc to pro něj chemicky udělat nemuselo.Palo píše: Soda bicarbona zřejmě způsobí změnu pH v buňkách, ale prvně se tam musí nějak dostat. V žaludku jedlá soda zreaguje na obyčejnou sůl s tím, že spotřebuje - zneutralizuje - trávicí kyselinu, což je nežádoucí. ...
Všechna teorie stranou, pro dost lidí to prý alespoň do nějaké míry pracovalo ale jde taky o to, kolik asi by z toho mohl být placebo efekt a kolik skutečná chemie. Tohle je vždy jaksi problém. Ofico je placebo až 35% účinnost. Ahoj, Slávek.