Ahojky, já to nepřehlédl, enem nésó lidi aby to tak rychle vstřebalymartin11 píše: http://www.douglas-self.com/MUSEUM/LOCO ... a/soda.htm uvádím, aby se to nepřehlédlo...také zajímavé m11
Já kdysi udělal kyslíkovodíkovou svářečku s KOH, vývin 2H+O až sem se divil. Když sem dal hadičku do kýble s vodou tak to zvedlo hladinu asi o 8-10 cm. Ale když sem zkoušel klapku proti zpětnému šlehnutí tak to prošlehlo, rána až se třepal barák
Babička vyběhla na dvůr a já to svedl na letadla že zase tady proletěl jeden blbec
(tenkrát schválně létali nízko a když překonali rychlost zvuku, tak to byla rána až se třepaly baráky a vše kolem. Demonstrace síly pro civilní obyvatelstvo-grrr)
Svářečka šla z domu
Když sem likvidoval zbytky tak mi jen jedna kapička louhu šplíchla pod oko, tédeň sem to léčil Tak úplně chápu proč se "sodovkové motory" neujaly v praxi.
Cituji z článku:
Poutavý vtip je v tom, že tyto lokomotivy byly vždy označované jako "sodovkové lokomotivy". Velmi možná název byl navržený k tomu, aby pomýlil veřejný. Braní výletu sedícího vedle mnoho horký louh sodný mohl by udělal některé lidé nervózní...
To byl jistě důvod proč se tyto typy motorů neujaly v praxi i když měly oproti uhelným kotlům řady výhod ....
To je také jeden z důvodů proč bych pokusy s louhy nedělal i kdyby byl zisk energie zcela zadara .....
Ale je krásné snít a při čtení těchto řádků si člověk uvědomuje šikovnost lidí a jejich touhu po poznání...
Vydržať
H.