Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Uhlovodíky
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Uhlovodíky
Zjednodušeně řečeno je toto vlákno určeno k probírání hlavně depolymerace uhlovodíků a využití jednodušších uhovodíků k následnému získávání tepla a vody.
Prakticky se jedná hlavně o získávání a využití metanu, kterým by bylo dle mého názoru více než vhodné nahradit problematický vodík.
Zdrojem složitějších uhlovodíků jasou zejména plasty, popřípadě jakýkoli organický odpad. Tyto složité polymery je možné "zjednodušit" depolymerací, kterou jsou celkem zdarma schopné provádět mikroorganizmy. Rychlejší, ale energeticky náročnější způsob je depolymerace tepelná, u které se hovoří třeba v případě plastů o energetickém zisku téměř 600%. Není to Volná Energie (VE), ale Volně Dosažitelná Energie (VDE).
Podle odkazu se pro tepelnou depolymeraci dá použít relativně snadno vyrobitelné zařízení, přičemž z odpadu se dají "vyrábět" či exploatovat jak plynné uhlovodíky, které je asi nejjednodušší rovnou použít pro vytápění zařízení, tak i uhlovodíky kapalné, které jsou již vhodné i pro skladování a přepravu, potažmo využitelné pro pohon motorů i vytápění.
Myslím, že jako úvod a "kramle do hlavy" by to mohlo stačit
http://cs.wikipedia.org/wiki/Termální_depolymerizace
Zdravím - poota
Prakticky se jedná hlavně o získávání a využití metanu, kterým by bylo dle mého názoru více než vhodné nahradit problematický vodík.
Zdrojem složitějších uhlovodíků jasou zejména plasty, popřípadě jakýkoli organický odpad. Tyto složité polymery je možné "zjednodušit" depolymerací, kterou jsou celkem zdarma schopné provádět mikroorganizmy. Rychlejší, ale energeticky náročnější způsob je depolymerace tepelná, u které se hovoří třeba v případě plastů o energetickém zisku téměř 600%. Není to Volná Energie (VE), ale Volně Dosažitelná Energie (VDE).
Podle odkazu se pro tepelnou depolymeraci dá použít relativně snadno vyrobitelné zařízení, přičemž z odpadu se dají "vyrábět" či exploatovat jak plynné uhlovodíky, které je asi nejjednodušší rovnou použít pro vytápění zařízení, tak i uhlovodíky kapalné, které jsou již vhodné i pro skladování a přepravu, potažmo využitelné pro pohon motorů i vytápění.
Myslím, že jako úvod a "kramle do hlavy" by to mohlo stačit
http://cs.wikipedia.org/wiki/Termální_depolymerizace
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Re: Uhlovodíky
Tys mne ranil Co to je "exploatovat"?poota píše: přičemž z odpadu se dají "vyrábět" či exploatovat jak plynné uhlovodíky,
Zdravím - poota
to exploit = využít, využívat
exploit = produkt využití
exploitable = využitelný
exploitation = využívání
Doslovný překlad je vyjímečně naprosto přesný, bez dalších mnoha významů. Slovo "exploat", nebo "exploate" neexistuje ani v angličtině. To se někdo na Wiky vytáh. Chudák čeština. Nepsal to tam nakonec Gewo
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- poota
- Zasloužilý člen
Omlouvám se, že jsem použil takové slovo, které se ve slušných slovnících nevyskytuje - opravdu jsem to netušil.Slavek Krepelka píše: Tys mne ranil Co to je "exploatovat"?
Jinak se poměrně běžně používá ve významu "vytěžit" nebo "vyzískat" a tak nějak jsem to i myslel, protože jenom ta "výroba" mi tam tak úplně neseděla.
Zdravím - poota
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Mimo téma (offtopic)
Pro pooty a slávka já to kurňa používám taky http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.p ... exploatace ale že to může být i vykořisťovat to sem netušil.
už se na to dlouho chystám totiž ona jde udělat prý přímo elektřina bez hoření látek stačí je prý převést do plyného stavu .Přemístil jsem od tama aspoň obrázek.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- poota
- Zasloužilý člen
Doporučoval bych používat metan všude tam, kde oni navrhují vodík. Metan vytváří vodu i ve spojení se vzdušným kyslíkem, navíc jeho výroba i skladování se mi zdají méně náročné.
Při výrobě elektrolýzou je nejspíš nutné dodávat nějak uhlík, asi buď elektrodami a nebo přimícháním nejspíš potaše do elektrolytu. Druhou cestou je výroba termální depolymerizací plastů, kdy kromě metanu vzniká i obdoba ropy.
Zdravím - poota
Při výrobě elektrolýzou je nejspíš nutné dodávat nějak uhlík, asi buď elektrodami a nebo přimícháním nejspíš potaše do elektrolytu. Druhou cestou je výroba termální depolymerizací plastů, kdy kromě metanu vzniká i obdoba ropy.
Zdravím - poota
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Přesně tak. On ten obrázek slouží pro vysvětlení funkce .Je to něco jako aktivní palivový článek.Mezi koronou elektrod ,když se použije místo kyslíku vzduch dají se proměnit v el.proud všechny látky co reagují s radikály kyslíku a dusíku ,to znamená spalovna i toxického odpadu, při pokojové teplotě se tomu odeberou ionty bez hoření,čím víc kouře tím víc elektriky ,výsledkem má být pevný odpad, vlastně zdroj surovin.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 2 poděkování
Hoření uhlovodíků,tedy plasma na sebe váže náboj /teda podle klasické fyziky/,ale slovo náboj je pěkná blbost.Hoření uhlovodíků na sebe váže nosiče fotonů a odebírá jim jejich kinetickou energii protože ji potřebuje pro chemickou reakci hoření.I když oheň produkuje tolik oblíbené teplo,tak zároveň ochuzuje prostor o jiné spektrum el.mag.vlnění.Na tomhle principu fungují spořič,ufka i trka a JC a na srazu vám to logicky vysvětlím a určitě mi dáte za pravdu.Dokonce si dovolím tvrdit že u Kapanadzeho a i Tesly jste přehlédli několik zásadních věcí a proto to nemůže nikdo rozchodit.
- poota
- Zasloužilý člen
Těším se na nové poznatky.
Momentálně mě nejvíc zajímá, jak dělá příroda to "studené hoření" metanu na vodu. Zatím je jasné jenom to, že je na to potřeba nízká teplota, ale vůbec není jasné, proč. Pak tam asi musí být nějaký elektrický potenciál a nějaký kov, na kterém se zřejmě nějak projevuje ten potenciál a nebo který funguje jako katalyzátor, případně nějak nahrazuje kondenzační jádra. A nejspíš to bude fungovat na principu imploze, ale to je asi tak všechno, co se dá nějak odhadnout.
O metan na pokusy by nouze nebyla - v zemním plynu je ho kolem 95ti %.
Zdravím - poota
Momentálně mě nejvíc zajímá, jak dělá příroda to "studené hoření" metanu na vodu. Zatím je jasné jenom to, že je na to potřeba nízká teplota, ale vůbec není jasné, proč. Pak tam asi musí být nějaký elektrický potenciál a nějaký kov, na kterém se zřejmě nějak projevuje ten potenciál a nebo který funguje jako katalyzátor, případně nějak nahrazuje kondenzační jádra. A nejspíš to bude fungovat na principu imploze, ale to je asi tak všechno, co se dá nějak odhadnout.
O metan na pokusy by nouze nebyla - v zemním plynu je ho kolem 95ti %.
Zdravím - poota